Exclusieve auto verzekeren

Je hebt er hard voor gewerkt. Die droomauto gaat eraan komen, maar die moet natuurlijk wel goed verzekerd worden. Wist je dat je dure exclusieve auto’s niet zomaar kan verzekeren? Hoe je dit aanpakt vertellen we jou in dit artikel!

Voor een exclusieve auto heb je een ander soort verzekering nodig. Dit omdat deze voertuigen vaak een stuk duurder zijn waardoor de premie een stuk hoger uitvalt. Een verzekeraar zal ook willen dat jij goed kijkt naar de interne beveiliging. Wat is er allemaal aan gedaan om hem zo veilig mogelijk te maken, zodat je geen slachtoffer wordt van diefstal. En wat kan jij doen om je exclusieve voertuig te verzekeren?

Exclusieve autoverzekering

De laatste jaren is het aantal exclusieve auto’s in Nederland flink gestegen, zien we in dit artikel van het Algemeen Dagblad. Dit komt omdat er steeds meer miljonairs in Nederland zijn. Het aantal verzekeringen dat wordt afgesloten voor een exclusieve auto is dus ook toegenomen. Dit is uiteindelijk collectief gezien goedkoper, want wanneer er meer verzekeringen worden afgesloten wordt de premie automatisch per maand minder.

Verzeker exclusieve auto all risk

De beste keus die je kan maken voor je exclusieve auto is een All risk autoverzekering. Wanneer er ook maar iets gebeurt met je peperdure bolide dan ben je altijd goed verzekerd. Een ongeluk zit in een klein hoekje, want zo kan het zijn dat je bij het parkeren per ongeluk schade rijdt. Bij een exclusieve auto zijn de herstelwerkzaamheden vaak vrij prijzig. Met een all-risk verzekering ben je hier beter voor verzekerd.

Nieuwwaarderegeling bij exclusieve auto’s

Bij exclusieve auto’s kan je er ook voor kiezen om een nieuwwaarderegeling te treffen. Wat houdt deze nieuwaarderegeling precies in? Wanneer jij bijvoorbeeld jouw glimmende Ferrari total loss rijdt dan krijg je een soort gelijk bedrag terug. Echter zit er vaak ook bij verzekeraars een maximum op dit soort verzekeringen. Zij willen ook niet bankroet raken door grote schades van brokkenpiloten.

Exclusieve autoverzekering vergelijken

Er zijn een aantal verzekeraars die zich specialiseren in het verzekeren van exclusieve auto’s. Je kan het beste verschillende autoverzekeringen vergelijken voordat je er één afsluit. Dit kan behoorlijk schelen in de uiteindelijke kosten die je maandelijks afdraagt. Maar één ding is zeker en dat is dat jij 100% je dure exclusieve auto goed wil verzekeren.