Dit kun je allemaal verzekeren (en wist je waarschijnlijk nog niet!)

Dat je je auto verzekert, is iets wat veel mensen waarschijnlijk als gegeven nemen. Het is in Nederland immers ook verplicht om je auto te verzekeren en het is niet legaal om de weg op te gaan zonder een autoverzekering. Wist je echter dat je nog veel meer kunt verzekeren dan alleen auto’s? Verzekeringen zijn er in allerlei vormen en maten, voor allerlei verschillende doeleinden. Wist je bijvoorbeeld al dat je de volgende zaken kunt verzekeren?

Fietsverzekering

Nederlanders maken heel veel gebruik van hun fiets, misschien wel meer dan welk vervoersmiddel dan ook. Daarom is het best gek dat veel mensen hun fiets niet verzekeren. Een fietsverzekering een heel goed idee, voor het geval dat je fiets ineens gestolen wordt of schade heeft door toedoen van een ander.

Scooterverzekering

In Nederland is het verplicht om je bromfiets te verzekeren. Of je nou een snorfiets, brommer of scooter hebt: een verzekering met minimale dekking is vereist. De minimale dekking moet de schade zijn die je een ander zou kunnen dienen. Dit werkt hetzelfde als bij autoverzekeringen: je bent minimaal verkeerd voor de schade die je bij anderen kunt aanrichten.

Telefoonverzekering

Ongeveer 1/3e van de Nederlanders heeft een telefoonverzekering afgesloten. Dit is een heel goed idee voor iedereen die bang is om diens telefoon te verliezen, bang is dat deze wordt gestolen of bang is dat er schade op komt.

Uitvaartverzekering

Als je nog jong en gezond bent, is een uitvaartverzekering misschien niet het eerste waar je aan zal denken om af te sluiten. Toch kan dit een hele fijne verzekering zijn om af te sluiten, omdat je nooit weet wat er kan gebeuren en je door deze verzekering zeker bent van de financiering van een (basis) uitvaart. Zo zadel je verzekering nooit op met extra kosten, mocht er wat met jou gebeuren.

Lichaamsdelen

Wist je dat er zelfs bijzondere verzekeringen bestaan, voor bijvoorbeeld lichaamsdelen? Zo gaat bijvoorbeeld het verhaal dat Ilja Gort, bekende Nederlander en wijnboer uit Frankrijk, zijn neus heeft verzekerd. Dit heeft hij natuurlijk nodig om de wijn te kunnen ruiken en beoordelen. Een hele waardevolle neus, dus!

black and white dog with disguise eyeglasses