eToro: alles wat je moet weten over dit platform

Misschien heb je de reclames van eToro wel eens voorbij zien komen. Het is namelijk een zeer populaire online broker die beginnende en ervaren beleggers helpt met hun beleggingen. Als je begint met beleggen en een beleggingsrekening wil openen bij eToro, dan kun je eerst oefenen met een demo-versie, maar er is ook ruimte voor het echte werk. Benieuwd wat je allemaal moet weten over eToro voor je aan beleggen begint? Wij maken een overzicht.

Commissie

Veel brokers maken gebruik van een commissie, waardoor je een deel van je gemaakte winst afstaat aan een broker. Bekijk het zo: wanneer een broker 10% commissie rekent, en jij met je beleggingen 100 euro winst maakt, dan gaat 10 euro naar de broker, en niet naar jou. Dat is natuurlijk zonde, omdat je het liefst de volledige winst zelf houdt. eToro heeft hier een heel handige oplossing vroor: zij maken gebruik van 0% commissie op aandelen, waardoor je dus niks hoeft af te staan. Dit is ook wat eToro onderscheidt van andere online brokers, ze zijn eigenlijk de enige die 0% commissie vragen van mensen die een rekening bij hen hebben.

Beginnende beleggers

Beginnen met iets nieuws is natuurlijk altijd spannend en onwennig. Zeker als het ook nog eens om echte bedragen gaat. Geen zorgen, want eToro is een perfecte plek voor beginners om hun talenten te kunnen ontwikkelen. Zo bieden ze een demo versie aan, waar je rustig kunt oefenen en alles uitproberen zonder dat je echt geld hoeft in te leggen. Zo heb je de tijd om bekend te raken met alles rondom beleggen en (online) trades.

Sociaal handelsplatform

Het fijne aan eToro als online broker is dat er ook een online hanelsplatform is, waarbij je niet alleen bezig bent met je eigen beleggingen, maar ook die van anderen. Hier wordt gehandeld in aandelen, valuta’s, maar ook verschillende cryptocurrencies (zoals Bitcoin).

person holding black iPhone displaying stock exchange

Beginnen bij eToro

Hoe werkt eToro precies? Als je wil beginnen met het starten van een eigen belegginsrekening, dan hoeft dat niet veel tijd te kosten. Bij eToro kun je dat namelijk binnen een minuut of 10 geregeld hebben. Hierna krijg je gelijk toegang tot het handelsplatform en kun je beelggen met een demorekenign van 100.000 dollar. Als je vervolgens gaat beleggen met écht geld, dan moet je een paar documenten uploaden, zoals een kopie van een identiteitsbewijs. Let hierbij trouwens goed op dat je fraude voorkomt!

Breed assortiment

bij eToro kun je terecht voor meer dan alleen kleine beleggingen. Er worden bij eToro allerlei soorten financiële en copy-trading diensten aangeboden. Het bedrijf is anno 2020 ontzettend succesvol en had in 2018 een waarde van 800 miljoen dollar. Doordat eToro één van de marktleiders is van de CFD branche én het bedrijf meer dan een miljoen gebruikers heeft, hoef je je dus geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid van het bedrijf. Er zijn online zoveel positieve ervaringen te vinden.

Kosten

Er zijn verschillende soorten kosten waarmee je geconfronteerd wordt als je besluit te beleggen bij eToro. Da heeft alles te maken met hoe jij het gebruikt. Er zijn namelijk ook inactiviteitskosten, bijvoorbeeld omdat je heel lang geen gebruik meer gemaakt hebt van eToro.