Deze telefoonaccessoires zijn het aanschaffen waard

Een telefoon dagelijks regelmatig gebruiken vergroot de kans op een val. Een ongeluk zit nou eenmaal in een klein hoekje. De kans op schade aan jouw telefoon is door een val erg groot. Denk bijvoorbeeld aan een onherstelbare kras op de glazen behuizing van een iPhone of dure reparatiekosten voor het vervangen van het telefoonscherm van een Samsung Galaxy S21. We kunnen dus wel stellen dat een mobiele telefoon niet compleet is zonder een aantal essentiële telefoonaccessoires. Welke dat zijn, vertellen we in dit artikel. Lees je verder?

Screen protector om het touchscreen te beschermen

Neem het zekere voor het onzekere. Ook als je ontzettend zuinig bent op je telefoon. Bescherm het touchscreen van je telefoon met een screenbeschermer. Bij de meeste aanbieders kun je kiezen uit een edge to edge screenprotector of een zogeheten case friendly screen protector. Laatstgenoemde protectors zijn ideaal als je jouw Apple-telefoon ook wilt beschermen met bijvoorbeeld een iPhone 11 hoesje. En dat wordt aangeraden. Maar hierover later meer. Het is bij het aanbrengen van de screenprotector erg belangrijk dat je telefoon stofvrij en goed schoongemaakt is. Je wilt immers wel een naadloze fit. Het vergt misschien een beetje geduld, maar met voldoende tutorials op Youtube moet je een heel eind kunnen komen!

Telefoonhoesjes blijven noodzakelijk

Dan komen we aan bij de volgende horde: een hoesje voor je mobiele telefoon. Door een telefoonhoesje (ook wel bekend als een gsm hoesje of telefooncase) aan te schaffen, is het toestel beter beschermd tegen schade van buitenaf. Bij hoesjes telefoon kun je aan de volgende type cases denken:

  • Backcover: beschermt de achterkant en zijkant van een smartphone
  • Book case: beschermt een smartphone volledig
  • Flip cover: beschermt een smartphone volledig, voorkant klapt verticaal naar boven of onder
  • Bumper: beschermt alleen de zijkant van een smartphone
  • Etui of insteekhoes: sleeve voor een smartphone

Er zijn dus nogal wat verschillende hoesjes op de markt. Dat maakt een keuze maken niet altijd eenvoudiger. En al helemaal niet als je kijkt naar het leuke aanbod iPhone hoesjes. Geef daarom eerst antwoord op de vragen ‘Wat voor type hoesje vind ik prettig?’ en ‘Welke mate van valbescherming vind ik belangrijk?’. Zo biedt een bookcase en flipcover een betere bescherming dan een backcover, maar voegt het ook veel meer volume toe aan je smartphone. Als je het uiterlijk van jouw telefoon in tact wilt houden, kun je dus beter op zoek gaan naar een backcover. En festivalgangers of podcastluisteraars kunnen misschien wel het meeste plezier hebben van een hoesje met koord.

Heb je hulp of advies nodig bij het aanschaffen van een telefoonhoesje? In de webshop van Casimoda vind je een ruim assortiment hippe telefoonhoesjes en een uiterst vriendelijke helpdesk die 7 dagen per week paraat staan om je te helpen en adviseren. Succes!