Deze beleggingsstrategieën kun je overal voor gebruiken

Deze beleggingsstrategieën kun je overal voor gebruiken

De wereld van beleggingen is een ingewikkelde als je er niet bekend mee bent. Er zijn dan ook heel wat verschillende beleggingsstrategieën en dat is behoorlijk pittig om uit elkaar te houden. Maar oefening baart kunst, dus door er veel mee te oefenen en er mee bezig te zijn kun je het goed onder de knie krijgen. Dat is zeker de moeite waard, want er zijn beleggingsstrategieën die je overal voor kunt gebruiken. Die specifieke strategieën bespreken we in dit artikel. Verder geven we je graag voorbeelden waarbij je de beleggingsstrategieën allemaal kunt gebruiken. Leuk en handig om er mee te oefenen in het dagelijkse leven!

Strategie binnen het spelen van kaartspellen

Op de website blackjackspelregels.nl staat mooi uitgelegd hoe beleggingsstrategieën veel breder toepasbaar zijn en waarom kaartspellen waarbij strategie komt kijken zo populair zijn. Blackjack is er een prachtig voorbeeld van. Bij veel kaartspellen speelt de factor geluk een grote rol. Dat is ook leuk, maar hoe gaaf is het als je invloed hebt op het spel door het toepassen van strategie en zo heel vaak kunt winnen? Het mooie is dat je strategieën die je toepast binnen de beleggingswereld ook kunt toepassen binnen kaartspellen zoals Blackjack. Het gaat bij beleggingsstrategieën vaak om het aannemen van een bepaalde houding en een manier waarop je te werk gaat. Dat is overal voor te gebruiken. Binnen het spelen van kaartspellen zoals Blackjack bijvoorbeeld door technieken uit een tegendraadse beleggingsstrategie toe te passen, wat je kunt zien als bluffen.

Tegendraads beleggen

We noemden deze strategie net dus al. Tegendraads beleggen is een strategie waarbij je een investering doet op het moment dat iedereen juist verkoopt. Dat doen mensen omdat ze er vanuit gaan dat hierdoor de waarde van het aandeel ondergewaardeerd is en uiteindelijk weer terug zal gaan naar zijn ‘normale’ waarde. Die strategie kun je in meerdere situaties toepassen. Je eigen weg kiezen en erop vertrouwen dat het op de lange termijn goed voor je uitpakt is een soort vertaling van deze beleggingsstrategie.

Top-down beleggen

Mensen die beleggen volgens deze strategie investeren op de beurs op basis van de grotere ontwikkelingen. Zij kijken bijvoorbeeld uitvoerig naar de economie en hoe deze zich ontwikkeld, waarna ze aan de hand van die uitkomst gaan beleggen. Het maakt natuurlijk uit of de verwachting is dat de economie flink gaat aantrekken of juist niet. Dit zijn dus de berekenende mensen, die deze houding vaak in veel meer andere situaties ook toepassen.

Fundamentele analyses

Het verschil met de vorige strategie is dat hierbij niet wordt gekeken naar de ontwikkelingen wat betreft de gehele economie, maar alleen naar de ontwikkelingen bij specifieke bedrijven. Het grote voordeel is dat je zo precies weet wat de sterke en zwakke punten van een bedrijf zijn en goed kunt voorspellen of het bedrijf de komende jaren fors gaat stijgen. Een houding van de belegger die dus een stuk specifieker is, maar nog steeds berekenend.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn beleggingsstrategieën vaak terug te koppelen op het leven en de houding die je daarin aanneemt. Dat kan waardevolle lessen opleveren, maar het geeft ook de mogelijkheid om er mee te experimenteren op allerlei vlakken!