De voordelen van zakelijk een bedrijfsbus leasen

Groeit jouw onderneming als kool? Dan is het misschien tijd om jouw auto in te ruilen voor een bedrijfsbus. Maar dan sta je voor verschillende keuzes, want welke bus is geschikt voor jouw werkzaamheden en hoe je ga je ‘m aanschaffen? Ga je de bus kopen of wil je de bus leasen? Wellicht is dat laatste wel aantrekkelijk: hieronder zullen wij de voordelen bespreken van zakelijk leasen.

1. Geen grote investering in een keer

Als je veel op klus gaat of klanten moet bezoeken is het belangrijk dat je aan komt rijden in een nette bus. Toch kost zo’n nieuwe bus nogal wat. Gelukkig is dat bij leasen niet het geval, want je verspreidt het aankoopbedrag per maand. Hierdoor hoef je niet een flinke zak met geld neer te leggen voordat je weg kunt rijden in een gloednieuwe bus. Dat is vooral erg prettig als ondernemer zijnde, want zo houd je meer geld over om in jouw bedrijf te investeren. Bovendien is het zo bij financial lease dat je meteen economisch gezien eigenaar bent van de auto. Je leaset binnen een paar stappen een bedrijfsbus en kunt al binnen een aantal uur de weg op.

2. Fiscale voordelen

Als ondernemer heb je veel voordelen als je een financial leasecontract afsluit. Zoals net al werd benoemd ben je economisch gezien de eigenaar van het voertuig. Dit betekent dat jouw bedrijfsbus op de balans komt te staan. Hiermee kun je de btw terugvragen bij de omzetbelasting en daarnaast kun je profiteren van rente- en afschrijvingskosten. Ook mag je vaak gebruikmaken van de investeringsaftrek die je mag aftrekken van de winst. Hierdoor hoef je ook weer minder belasting te betalen. En wanneer het leasecontract is afgelopen ben je ook juridisch gezien de eigenaar van de bus en is de bus volledig van jou.

3. Bestickering is toegestaan

Bij financial lease is het toegestaan om jouw bedrijfsbus te voorzien van bestickering. Je bent immers economisch gezien eigenaar van de wagen en deze is na het leasecontract volledig jouw eigendom. Je kunt er dus mee doen en laten wat jij zelf wil, zonder toestemming te vragen aan de leasemaatschappij. Ook als je andere dingen aan jouw bus wil veranderen, bijvoorbeeld nieuwe velgen of verschillende technische snufjes, mag dat. Je kunt dus die ene Mercedes Sprinter helemaal naar jouw eigen wens maken: een Mercedes Sprinter financial lease je bovendien al binnen een paar stappen.

4. Ideaal voor starters

Ben je nog niet lang aan het ondernemen en heb je nog geen jaarcijfers, maar wil je wel rijden in een bedrijfsbus? Ook dat is mogelijk met financial lease. Het is namelijk niet verplicht om met goede jaarcijfers te komen voordat je een leasecontract mag afsluiten. Wel wordt er vaak om een indicatie van de jaarcijfers gevraagd. Bovendien kun je er ook voor kiezen om alvast een aanbetaling te voldoen, waardoor het maandbedrag lager ligt.