Crypto kopen voor senioren: met deze tips kan jij het ook

De cryptowereld is nog vrij nieuw en de handel gaat snel. Voor veel senioren een reden om er maar van af te zien, dit is meer iets voor de jongere generaties, toch? Nou, dat hoeft helemaal niet. Want als je een beetje doorhebt hoe het werkt, kan iedereen crypto’s kopen (en verkopen). Deze tips helpen je op weg!

Lees je in

Bitcoin kopen? Of altcoins? Waar moet je beginnen? Beginnen met lezen over wat bitocin is, en wat altcoins dan zijn, helpt je begrijpen wát je gaat kopen. Digitaal geld, om precies te zijn. Er is veel informatie te vinden, online maar ook komen er steeds meer boeken vol informatie en tips voor beginnende handelaars.

Handel met een demo-account

Het kopen en verkopen van crypto’s gaat via een exchange. Vergelijk het maar met de aandelenbeurs, maar dan voor crypto’s. Veel van deze exchanges bieden de mogelijkheid om te oefenen met een demo-account. Zo kun je het proberen zonder risico’s. En als het dan goed voelt, is de stap naar het echte werk zo gemaakt.

Volg succesvolle handelaren

Ondanks dat crypto’s nog niet zo lang bestaan, zijn steeds meer mensen bezig met het handelen erin. De één is meer succesvol dan de ander, dus je kunt op zoek gaan naar succesvolle handelaren en hun volgen. Zij geven vaak tips in blogs, via video’s op bijvoorbeeld Youtube etc. Maar steeds meer exchanges en handelsbots (die automatisch handelen aan de hand van de door jou ingestelde waardes) hebben ook de mogelijkheid om de strategieën van andere handelaars te kopiëren zodat jij deze strategie ook kunt gaan gebruiken.

Handel alleen met geld dat je kunt missen

De cryptomarkt is erg volatiel. Koersen kunnen in een dag, maar soms zelfs in een uur of enkele minuten, enorm fluctueren. Dan hebben we het niet over procenten: in een nacht tijd kan het zomaar 10% of meer schelen. Leuk als de koers omhoog gaat, minder leuk als de koers ineens zoveel daalt. Daarom geldt hier het adagium: alleen handelen met geld dat je kunt missen (voor langere tijd). Je kunt een deel van je inleg verliezen, of moet het een langere tijd laten staan voordat de koersen weer aantrekken. Hierin verschilt het handelen in crypto’s ook niet zoveel van de handel in aandelen en ETF’s.