Bridgefund Review: financiering voor ondernemers

Ben je ondernemer en overweeg je om een zakelijke lening af te sluiten bij een aanbieder zoals Bridgefund? Dit artikel kun je zien als een volledige ‘Bridgefund review’ waarin we alle ins en outs van het lenen bij Bridgefund en ervaringen zullen bespreken, zodat jij volledig weet waar je aan toe bent voordat je met deze partij in zee gaat.

Wat is Bridgefund?

Het bedrijf Bridgefund is een Nederlands bedrijf en is gevestigd in Amsterdam. Bridgefund werd opgericht in het jaar 2018 door drie ondernemers. Zij hebben het bedrijf opgericht uit een streven om het aangaan van een zakelijke lening gemakkelijker en sneller, maar altijd verantwoord, te kunnen laten verlopen. Het bedrijf is volledig onafhankelijk.

Hoe werkt het?

Bij Bridgefund kun je als ondernemer een zakelijke lening afsluiten voor bedragen tussen de 5.000, – en 250.000, – euro met een looptijd van drie maanden tot twee jaar. Ook is het bij de aanbieder mogelijk om als ondernemer een flexibel krediet af te sluiten tot 250.000, – euro voor bijvoorbeeld investeringen waarvan je de hoogte nog niet zeker weet. Met dit krediet kun je volgens het bedrijf het door jou gewenste moment geld kunt opnemen wat je op dat moment nodig hebt. Wanneer je graag een zakelijke lening of een zakelijk krediet wil aanvragen bij Bridgefund, verloopt het gehele proces zoveel mogelijk online.

Je kunt dus simpelweg de website van het bedrijf bezoeken en het aanvraagproces doorlopen. Het terugbetalen doe je aan deze aanbieder door een automatische incasso die dagelijks wordt afgeschreven van je rekening. Ook kun je, afhankelijk van je situatie en in overleg met het bedrijf, kiezen voor een wekelijkse aflossing.

Wat zijn de kosten van een lening of krediet via Bridgefund?

Wanneer je een lening aanvraagt bij Bridgefund betaal je gemiddeld een relatief lage rente. De rente varieert per lener en is afhankelijk van, onder meer, de gezondheid van jouw onderneming; hoe gezonder de onderneming, hoe lager de rente. Ook wanneer je sneller aflost dan in eerste instantie overeengekomen, kun je lagere kosten betalen. Je betaalt bij Bridgefund maandelijks in ieder geval 1% aan vaste rente.

Het variabele deel van de rente bedraagt maandelijks 0,3 tot 2,2% van het geleende bedrag en is dus afhankelijk van de gezondheid van je onderneming. Ben je benieuwd welke rente jij zou betalen bij deze partij? Doorloop dan de onderstaande stappen en vraag een vrijblijvend aanbod aan.

Online aanvragen

Voordat je jouw aanvraag gaat indienen is het van belang dat je weet welk product je gaat aanvragen; ga je een vast bedrag lenen of wil je een krediet tot je beschikking hebben? Kijk goed welk product het beste bij jou past en voor welk doel je het geld nodig hebt.

Wanneer je jouw keuze voor het product hebt gemaakt, geef je simpelweg in de online tool aan welk bedrag je nodig hebt, hoe lang je bedrijf al bestaat en hoe hoog jouw jaarlijkse omzet is. Hierna kun je aangeven met welk doel je de financiering nodig hebt en hoe snel je het bedrag behoeft. Wanneer je deze stappen hebt doorlopen, vul je jouw bedrijfsnaam of KVK-nummer in en komen de adresgegevens van jouw bedrijf tevoorschijn. Vervolgens voeg je jouw voornaam, achternaam, e-mailadres en telefoonnummer toe en kun je jouw recente zakelijke banktransacties uploaden. Er wordt na deze upload direct een scan gemaakt van jouw bedrijf, waarmee berekend wordt welk bedrag je kunt lenen en ontvangt een (volledig vrijblijvend) aanbod passend bij jouw situatie. Wanneer alles in orde is, kun je nog een aantal laatste documenten aanleveren en wordt bij goedkeuring het geld naar je overgemaakt.

Voor het doorlopen van de bovenstaande stappen heb je in ieder geval de volgende gegevens en/of documentatie nodig:

– Het bedrag wat je wil lenen

– Een indicatie van hoelang jouw bedrijf al actief is (in jaren)

– De hoogte van je omzet van het afgelopen jaar

– Het doel wat je met deze lening beoogt

– KVK-nummer en/of bedrijfsnaam

– Overzicht van jouw zakelijke transacties via de bank van het afgelopen jaar (MT940)

– Kopie paspoort of ID van eigenaar plus alle bestuurders en vennoten (rijbewijs niet geldig)

– Een screenshot van je bankrekening waarop de IBAN en naam van de rekeninghouder staan weergegeven

– Crediteurenformulier

– Overizcht belanghebbende partijen

– Ingevuld UBO-formulier.

Ook kan het zijn dat het bedrijf om je BTW-aangiften van het afgelopen jaar vraagt. Dit is echter geen standaard vereiste voor het aanvragen van een lening of krediet bij Bridgefund. Indien je alle documentatie bij de hand houdt wanneer je de aanvraag gaat doen, kan het al binnen één werkdag geregeld zijn (afhankelijk van jouw persoonlijke situatie).

Bridgefund ervaringen

Ben je benieuwd naar een Bridgefund review van een klant en andere Bridgefund ervaringen? Op Trustpilot zijn er zo’n vijfhonderd reviews van andere ondernemers te vinden, waarvan meer dan 85% de partij als uitstekend beoordeeld, 10% beoordeeld hen als goed en minder dan 3% beoordeelt Bridgefund als zijnde gemiddeld, slecht of zeer slecht. Zaken die opvallen uit de ervaringen van ondernemers zijn dat vrijwel iedereen de snelheid van de service benoemt.

Ook wordt er veel gesproken over een prettig contact, vriendelijke adviseurs en heldere afspraken. In de negatieve reviews komt met name naar voren dat mensen ontevreden zijn dat zij toch geen lening konden krijgen of dat zij meer documenten moesten aanleveren dan in eerste instantie gedacht. Je kunt de Bridgefund reviews op Trustpilot hier zelf bekijken.