Alles wat je moet weten over het werken via een uitzendbureau

Bij een uitzendbureau helpen ze verschillende bedrijven bij het zoeken naar nieuw personeel. Ook helpen ze werkzoekende een bijbaan of een vaste baan te vinden. Je hebt uitzendbureaus in alle soorten en maten. Wij vertellen je alles wat je moet weten in deze blog.

Wanneer jij je inschrijft bij een uitzendbureau dan word jij een kandidaat voor een bepaalde job. Het kan zijn dat er binnen een paar dagen al een passende baan voor je is gevonden, maar het kan soms ook even duren voordat er een geschikte baan beschikbaar komt. Dit heeft er vooral mee te maken bij welk uitzendbureau jij je inschrijft. Zo zijn er veel uitzendbureaus die zich richten op banen in fabriekshallen en bij grote ondernemingen. Maar er zijn ook uitzendbureaus die zich richten op hoger opgeleiden en andere functies.

Aan de slag binnen jouw werkgebied

Zoals we al vertelden zijn er verschillende mogelijkheden. Op deze manier kan jij werken uiteindelijk werken bij een bedrijf dat bij je past. Zo hebben ze bij B&P Professionals verschillende vacaturen open staan. Zo kan je werken bij verschillende opdrachtgevers door het hele land, gespecificeerd binnen jouw vakgebied. Zo blijft werken uitdagend en interessant.

Een flexibele manier van werken

Het grote voordeel van werken via een uitzendbureau is dat je heel flexibel kan werken. Natuurlijk zijn er mogelijkheden op veel aan de slag te kunnen. Dit betekent niet dat er niet genoeg werk voor je is. Vaak kan je via een uitzendbureau ook gewoon 40 uur of meer werken. Dit is wel afhankelijk van het aanbod bij de huidige werkgever. Maar wanneer het je niet bevalt zijn er vaak nog een aantal andere bedrijven waar jij ook aan de slag kan gaan.

Wat verdien jij als uitzendkracht?

Mensen denken vaak dat je als uitzendkracht minder verdiend dan wanneer jij vast bij een bedrijf werkt. Dit is niet zo. Om uitzendkrachten te beschermen is er de inlenersbeloning in het leven geroepen. Zo is het niet meer toegestaan dat een vast personeelslid meer verdient dan een uitzendkracht bij een bedrijf. Dit is goed om te weten wanneer je ergens aan de slag gaat.