Zakelijke rekening vergelijken: zo pak je het aan

Ga jij voor jezelf beginnen? Dan is het belangrijk dat het geld dat je gaat verdienen netjes op een zakelijke rekening wordt gezet. Waarom en hoe je de beste zakelijke rekening vindt? Dat doe je door middel van vergelijken en natuurlijk door het lezen van deze blog. Lees dus snel verder!

Voordat we dieper in gaan op het topic: zakelijke rekening vergelijken, is het goed om even bij het begin te beginnen. Want wat is een zakelijke rekening nu eigenlijk? Een zakelijke rekening is een rekening die speciaal bedoeld is voor de zakelijke markt. Als je bijvoorbeeld je inschrijft bij de Kamer van Koophandel als zzp’er, maar ook wanneer je een BV start of een VOF. Welke vorm je ook kiest, een zakelijke rekening hoort erbij.

Hoezo hoort een zakelijke rekening erbij?

Allereerst omdat je wilt dat je privé uitgaven en in je zakelijke uitgaven niet door elkaar heen gaan lopen. Daarom laat je een factuur niet uitbetalen op je privérekening. En pin je niet de wekelijkse boodschappen met je zakelijke account. Zijn het boodschappen voor op kantoor? Dan is het natuurlijk zakelijk en kun je het met het zakelijke account doen.

Een andere reden is ook dat een zakelijke rekening nu eenmaal een stuk professioneler staat. Dus ook richting je klanten of afnemers staat het nu eenmaal een stuk beter om een zakelijke rekening te hebben.

Vergelijken van een zakelijke rekening

Er zijn dus heel veel verschillende zakelijke rekening. Bijna alle grote en kleinere banken hebben wel een zakelijke optie. Als jij de zakelijke rekeningen wilt gaan vergelijken dan is het goed om op een aantal zaken te letten. Het afsluiten van een zakelijke rekening is namelijk afhankelijk van jouw situatie en wat voor een soort bedrijf je hebt. Denk bijvoorbeeld aan de optie om in het rood te kunnen staan. Als jij veel inkopen doet, kan het zijn dat je soms even in het rood moet staan, wetende dat de uitbetaling niet lang meer op zich laat wachten. Maar deze optie is er niet altijd. Met andere woorden: niet elke bank biedt deze optie zakelijk aan.

Tegenwoordig kan je vaak ook eenvoudige boekhoudprogramma’s koppelen aan je zakelijke rekening. Denk bijvoorbeeld aan Money Bird. Maar niet elke zakelijke rekening biedt deze optie aan. Wil jij hier gebruik van maken? Houd dat dan even goed in de gaten!

Een ander punt waar je op moet letten zijn het aantal transacties en de transactiekosten. Omdat het zakelijk gezien vaak om grotere bedragen gaat, kan het zijn dat je een groter pakket moet afsluiten. Daar zitten dan vaak ook hogere bedragen aan. Hoe duur een zakelijke rekening is, is daarvan afhankelijk. Als jij startende bent en staat ingeschreven als eenmanszaak dan is de kans groot dat je niet direct het allergrootste pakket hoeft af te nemen. Zonde om daar dan wel voor te betalen natuurlijk!

Eventuele verzekeringen afsluiten bij de bank

In sommige gevallen kan het ook aantrekkelijk zijn om bepaalde zakelijke verzekeringen direct af te sluiten bij de bank waar je ook je zakelijke rekening afsluit. Op deze manier kun je een korting krijgen. Goed om even in de gaten te houden dus!

Als je meer wilt weten over welke zakelijke verzekeringen je kunt afsluiten, lees dan ook even deze blog!