Zakelijk krediet als alternatief voor een zakelijke lening

Een zakelijke lening afsluiten bij een bank neemt vaak veel tijd in beslag. Veel ondernemers vinden dat vervelend. Ze kunnen dan immers niet werken aan de verdere uitbouw van hun onderneming. Het wachten op goedkeuring van hun aanvraag voor een zakelijke lening is niet altijd nodig. Ondernemers die snel door willen gaan met het werken aan de groei van hun onderneming kunnen ook besluiten om online een zakelijk krediet af te sluiten. Ze weten dan veel sneller of ze over een bepaald bedrag kunnen beschikken.

Zakelijk krediet is extra potje met geld dat je gebruikt als je het nodig hebt

Het probleem zal veel ondernemers bekend voorkomen. Ze zitten te wachten op geld van hun klanten en hebben plotseling niet meer voldoende geld om hun rekeningen te kunnen betalen. Ze kunnen bijvoorbeeld een grote bestelling niet betalen. Je kunt als ondernemer wel over voldoende financiële middelen beschikken om ook grotere bedragen tijdig te kunnen betalen. Ondernemers met een zakelijk krediet beschikken over een extra potje met geld dat ze kunnen gebruiken als er plotseling rekeningen betaald moeten worden.

De voordelen van een zakelijk krediet

Een van de voordelen van een zakelijk krediet is al genoemd. Je weet snel of je in aanmerking komt voor een zakelijk krediet. Omdat er geen lange wachttijd is kun je verder gaan met het realiseren van de uitbreiding van je onderneming. Een ander voordeel van een zakelijke krediet is de flexibiliteit. Je kunt, tot de met de bank afgesproken limiet, geld opnemen als je het nodig hebt Ook is het mogelijk om extra af te lossen. Bovendien heb je geld achter de hand om je voorraad te financieren.

Een niet onbelangrijk voordeel is dat je alleen rente betaald over het bedrag dat je hebt opgenomen. Je hoeft dus niet, zoals bij een zakelijke lening, rente te betalen over het hele geleende bedrag. Vooral kleine ondernemers hebben vaak moeite om de rente van een zakelijke lening te betalen. Een zakelijk krediet is dan een goed alternatief.

Zakelijk krediet is populair

Een kwart van de ondernemers uit het MKB heeft, zo blijkt uit een onderzoek uit 2018. Behoefte aan externe financiering. Vooral de startups en jonge, vaak snel groeiende ondernemingen zijn op zoek naar externe financiering.  Ze hebben werkkapitaal nodig om bijvoorbeeld nieuwe systemen aan te schaffen of om hun voorraad uit te breiden. Het zakelijk krediet, met zijn snelle duidelijkheid en zijn gunstige voorwaarden, is bij deze ondernemers populair. Dankzij hun zakelijk krediet kunnen ze hun onderneming verder laten groeien.