Weet jij (nog) niet welke studie jij leuk vindt? Wij misschien wel

Als het gaat om het uitkiezen van studies, dan zijn er vaak twee kampen. Aan de ene kant heb je de mensen die van jongs af aan allang wisten wat ze wilden worden, altijd dit pad zijn blijven volgen en blij zijn dat ze hun droom kunnen waarmaken. En dan heb je. Aan de andere kant…. De mensen die het eigenlijk nog helemaal niet zo goed weten. Dit is frustrerend, want weten wat je in de toekomst gaat doen, is belangrijk. Voor je zelfbeeld én toekomstbeeld. Weet jij ook nog niet zo goed welke studies echt leuk zijn om te volgen? In dit artikel bespreken we een aantal opleidingen die over het algemeen heel geliefd zijn onder studenten. Welke past het beste bij jou?

Hotelschool

De hotelschool is een brede en alomvattende horecaopleiding. Als je naar de hotelschool gaat, betekent dat zeker niet dat je later ook werkzaam zou moeten zijn in een hotel. Met ervaring op de hotelschool kun je daarna veel verschillende kanten op. Je leert bijvoorbeeld niet alleen over de praktische zaken die komen kijken bij het runnen of opzetten van een horecaonderneming, maar ook veel over management en bedrijfsstructuren. Dit zijn kwaliteiten die je in veel verschillende werkvelden kunt toepassen.

Communicatiewetenschap

Houd je van media maar wil je ook graag naar de universiteit? Dan is communicatiewetenschap waarschijnlijk dé opleiding voor jou. Bij deze studie leer je namelijk alles over verschillende maatschappij- en gedragswetenschappen. Dat varieert van psychologie, tot sociologie, tot politicologie. Maar dan… alles met een focus op media. Klinkt interessant, toch? Zo leer je verschillende theorieën over waarom mensen graag naar horrorfilms kijken of wat het met je angstgevoelens in het dagelijks leven doet als je vaak naar Thrillers kijkt.

Pabo

Volgens sommige mensen heeft een leraar het belangrijkste beroep wat er is. De jeugd zijn onze volwassenen van de toekomst en daarom is investeren in hun educatie onbetaalbaar. Werk je als leraar, dan is dit ontzettend dankbaar werk. Je kunt het verschil maken voor de toekomst. Op de pabo opleiding leer je alles wat je nodig hebt om een juf of meester te worden en kinderen op een basisschool te kunnen begeleiden en hun beste ontwikkeling te laten doormaken.

Rechten

Hoewel het met rechten misschien lijkt alsof je je specialiseert in de wereld van rechten, is rechten jusit een ontzettend brede studie. Doordat het echt in veel verschillende werkvelden terugkomt, kun je er daarna nog allerlei verschillende kanten mee op. Daarom besluiten veel mensen die niet goed weten wat ze moeten of kunnen doen, rechten te studeren. Je hebt hierdoor een brede opleiding en kunt je later altijd nog in een specifiek vakgebied specialiseren. Daarnaast heb je rechten op meerdere niveaus: zo kun je het universitair volgen, maar ook op hbo-niveau.

Een brede studie

Net als rechten zijn er ook allerlei andere studies die een breed scala aan verschillende vakken bieden. Dat betekent dat je er later altijd nog een bepaalde kant mee op kunt. Naast dat brede studies vakken aanbieden vanuit verschillende disciplines, heb je vaak ook een vrije keuzeruimte. Hierbij kun je zelf kiezen wat voor vakken je zou willen volgen. Dat maakt dit de perfecte mogelijkheid om te kunnen proeven van veel verschillende disciplines.