Waarom kerstpakketten zo belangrijk zijn voor uw werknemers

Kerstpakketten: we zien ze steeds minder langskomen. Werkgevers lijken steeds meer op de eindejaarscadeaus te willen bezuinigen, terwijl de kerstpakketten een onmisbare toevoeging zijn voor elk bedrijf. Ook al realiseer je het misschien niet, werknemers hechten veel waarde aan een (goed gevuld) kerstpakket. Het is immers een beloning voor het harde werken van het afgelopen jaar.

De prijs van kerstpakketten

Kerstpakketten zijn natuurlijk niet gratis en dat is de reden dat werkgevers het liefst besparen op deze kostenpost. Het gemiddelde kerstpakket kost namelijk zo’n 45,- euro. Wij begrijpen dat dit bij bezuinigingen in het bedrijf misschien één van de eerste dingen is waarop bespaard wordt, maar dat zouden werkgevers toch eens moeten heroverwegen. De afgelopen jaren is niet alleen het percentage van het aantal mensen wat een kerstpakket ontvangt gedaald, maar ook de waarde van een kerstpakket. Zo zijn er ook tijden geweest waarin kerstpakket bijna een waarde van 100 euro aantikten.

Goed idee

Kerstpakketten 2019 inslaan is een heel goed idee, en dit is waarom. Binnen een bedrijf is het van groot belang dat werkgever en werknemer met elkaar in contact staan. De bovenste tak van de piramide moet de onderste tak niet vergeten, want dan gaat het mis. Dan zijn werknemers namelijk niet meer gemotiveerd en zullen ze zich minder snel inzetten voor het bedrijf. Als je de sfeer binnen de werkcultuur goed wil houden en de werknemers gemotiveerd, zorg dan dat je als werkgever blijft investeren in kerstpakketten. Probeer het dan wel persoonlijk aan te pakken, door bijvoorbeeld zelf een kerstpakket samen te stellen. Zo weet je zeker dat dit bij de identiteit van jouw bedrijf past.

ZZP’ers

Het aantal ZZP’ers in Nederland is de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen. En omdat ZZP’ers voor zichzelf werken en dus niet in dienst zijn bij een werkgever, krijgen zij ook geen kerstpakket. Wist je dat hier iets op gevonden is? Je mag namelijk voor jezelf als zzp’er een kerstpakket aanschaffen die hooguit 70 euro kost. Dat mag je dus declareren bij de belastingdienst. Heeft ons minst favoriete bedrijf met haar blauwe enveloppen blijkbaar toch nog leuke kanten.