Tips voor het aanvragen van een hypotheek

Het aanvragen van een hypotheek is niet bepaald een eitje. Dit is dan ook gelijk de reden dat er veel mensen zijn die hier wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Om ervoor te zorgen dat je er niet alleen voor komt te staan hebben we besloten om het wat makkelijker te maken. In dit artikel laten wij je namelijk dé tips voor het aanvragen van een hypotheek. Door deze tips zelf te volgen is de kans een stuk groter dat je uiteindelijk uitkomt bij de hypotheek die past bij wat je zocht.

Kies altijd voor onafhankelijk hypotheekadvies

Ben je van plan om een hypotheek aan te vragen dan raden wij je altijd aan om te kiezen voor onafhankelijk hypotheekadvies. Dit is namelijk de enige manier waarop je in staat bent om een zo objectief mogelijk beeld te krijgen over de totale hypotheek die je af kunt sluiten voor jouw nieuwe woning. Het risico van een niet onafhankelijk advies is dat er een te hoge of juist een te lage schatting wordt gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je voor vervelende verrassingen kan komen te staan. Niet waar je op zit te wachten natuurlijk. Daarnaast heeft een onafhankelijke adviseur keuze uit het volledige aanbod i.p.v. slechts een aantal producten waar de adviseur bij aangesloten is. Doordat een onafhankelijk adviseur niet gebonden is aan bepaalde geldverstrekkers/aanbieders, is de kans een stuk groter dat ze een product vinden dat bij de aanvrager past (zowel nu als in de toekomst).

Wees realistisch met je wensen

Een fout die veel mensen maken is dat ze een onrealistisch beeld voor ogen hebben als het aankomt op het aanvragen van een hypotheek. Het is van groot belang dat je altijd met je beide benen op de grond blijft staan. Als je op zoek bent naar een tarief waarvoor je een 20% aanbetaling moet doen en je maar 5% zou kunnen neerleggen dan is dit vragen om problemen. Baseer je berekeningen dan ook altijd op het tarief dat je kunt krijgen voor hetgeen je op dit moment opzij hebt gezet. Op die manier wordt je ook niet onaangenaam verrast.

Zet je wensen op een rijtje

De laatste tip die we mee kunnen geven is om je wensen altijd duidelijk op een rijtje te zetten bij het aanvragen van een hypotheek. Weet dan ook wat de beste optie is voor jouw financiële situatie als je van plan bent een huis te kopen. Kies je voor een 15 jaar hypotheek? Ga je voor een verstelbare of vaste rente. Als u op zoek bent naar zekerheid is een hypotheek met vaste rente de beste optie om voor te gaan. Als u denkt dat de hypotheekrente wellicht zal schommelen en als je meer flexibiliteit wilt is een verstelbare hypotheekrente weer een goede keuze.

We raden je echt aan om deze tips en tricks in het achterhoofd te houden bij het aanvragen van een hypotheek. Dit maakt het proces rondom het aanvragen echt een stuk makkelijker. Hiermee zorg je er niet alleen voor dat je jouw maximale leenbedrag net even wat hoger uit kunt laten vallen. Je zorgt er op deze manier ook voor dat je een zo objectief mogelijk beeld zal krijgen over wat er mogelijk is. Voor je het weet beschik ook jij over een optimale hypotheek voor het huis van je dromen!