Ethereum of Ripple? Welke coin is het beste om in te investeren?

Mocht je graag je geld voor je willen laten werken dan is de cryptomarkt één van de beste opties om voor te kiezen. Door de enorme rendementen is het namelijk mogelijk om een aanzienlijk vermogen op te bouwen. Indien je van plan bent om te beleggen in cryptovaluta dan is het van groot belang om na te denken over de keuze voor je cryptomunten. Ethereum en Ripple zijn uiteraard zeer bekende projecten om voor te gaan. Omdat we zien dat niet iedereen het verschil weet tussen beide opties vind je in dit artikel alles wat je moet weten over dit onderwerp!

Ethereum – een beter alternatief van Bitcoin

Voordat we ingaan op Ripple is het handig om eerst even stil te staan bij Ethereum. Dit is nu eenmaal wel de nummer twee van de totale cryptomarkt. Ethereum is ook wel de merknaam van de blockchain-technologieplatform die gebruikt wordt om gedecentraliseerde cryptotransacties uit te voeren met behulp van via slimme contracten. De open source blockchain staat bekend als de gedecentraliseerde applicatie, ook wel bekend onder de naam dApp. Een smart contract is een automatisch contract waarin de voorwaarden van de overeenkomst zijn vastgelegd.

Ethereum is zeer snel uitgegroeid tot ’s werelds op één na grootste cryptocurrency achter Bitcoin. Niet zo raar dat er zoveel mensen zijn die wel willen beleggen in deze munt. Met name de afgelopen paar maanden is de koers enorm hard gestegen ten opzichte van andere munten. Omdat experts denken dat deze trend zich wel even door zal zetten is het zeker geen verkeerd idee om hier een deel van je vermogen in te stoppen.

Ripple – de munt van de banken

Nu je wat meer weet over Ethereum kunnen we kijken naar de voordelen van Ripple als belegging. De naam Ripple is de term die wordt gebruikt om zowel het platform (een betalingsnetwerk met de naam RippleNet) als de virtuele munt (Ripple XRP) te beschrijven. RippleNet is oorspronkelijk bedoeld om het eenvoudig te maken voor centrale banken en andere bedrijven om snel betalingen te verrichten. Het uitvoeren van deze transacties kan ongelooflijk duur zijn als gevolg van enorme wisselkoersen en verwerkingskosten. Doordat alle transacties via het netwerk van Ripple lopen is het mogelijk geworden om de kosten te verlagen tot een absoluut dieptepunt. Dit is dan ook de reden dat de kans groot is dat veel banken Ripple zullen gaan gebruiken in de toekomst.

Ook beleggen in crypto?

Door de info uit dit artikel kom je niet meer voor verrassingen te staan bij het kiezen van Ethereum of Ripple voor je belegging. Mocht je graag je risico’s willen spreiden dan is het uiteraard altijd mogelijk om te kiezen voor beide munten. Het belangrijkste is echter om altijd je eigen onderzoek te doen. Met eigen onderzoek ben je namelijk in staat om een afgewogen keuze te maken. Dit zorgt ervoor dat je met een gerust hart kunt beleggen, wetende dat je er alles aan hebt gedaan om je risico’s tot het totale minimum te beperken.