Salaris van Ronaldo: hoeveel verdient hij en wat is Ronaldo waard?

Ronaldo is een van de bekendste voetballers van de wereld. Hij heeft meerdere gouden schoenen gewonnen en heeft al een paar keer de eer gehad om best betaalde sporter van de wereld te zijn. De sterspeler heeft vele jaren voor Real Madrid gespeeld en is nu speler bij Juventus. Hij zit er qua inkomsten warmpjes bij. Hoeveel hij verdient is natuurlijk de vraag. Ronaldo heeft een prijzenkast vol met prijzen en daarnaast ook een geweldig inkomen. Het is verbazingwekkend om te zien hoe goed hij is en hoe gemakkelijk hij weet te scoren. Hij heeft vele lucratieve contracten gescoord. Ook daarnaast heeft hij volop sponsorcontracten. Hij verdiende in 2016 maar liefst 83,2 miljoen euro.

Het salaris van Ronaldo

Hij verdiend grofweg 52 miljoen euro bruto uit salarissen en bonussen (nog voor de belasting). Iedere week krijgt hij 421.000 euro. Het is allemaal naar buiten gekomen toen de belastingperikelen speelden. Vooral door zijn sponsorcontracten is Ronaldo de best betaalde voetballer ter wereld. Hij krijgt 28 miljoen uit de sponsorcontracten. Hij krijgt geld van Nike, Xtrade, Monster, Sacoor Brother en ook van Herbalife en Poker Stars. Alleen van Nike krijgt hij al 21,4 miljoen euro per jaar. Als hij 73 jaar is dan heeft hij in totaal bijna een miljard euro ontvangen van Nike. De superster levert veel meer op dan dat het Nike kost. Alleen al aan social media exposure is het, het geld dubbel en dwars waard. Hij heeft 121 miljoen volgers op Facebook, 105 miljoen volgers op Instagram en 53 miljoen volgers op Twitter.  Hij bezorgde zijn sponsors ruim 157 miljoen euro op. Een hoge ROI. Instagram is zijn grootste succes. Hij kreeg na de EK eindzege er 1,7 miljoen likes bij en maar liefst 12.750 comments in een mum van tijd.

Eigen branding met CR7

Hij heeft naast alle inkomsten uit inkomen en sponsoring ook nog zijn eigen merk. Hij werkt altijd aan CR7. Er zijn onderbroeken en schoenen. Ze vormen de hoofdmoot met zes tot negen miljoen euro aan omzet. De laatste jaren is hij ook actief in de hotelbranche met investeringen in het Pestana Hotel. Het Hotel in Lissabon heet nu Pestana CR7. Ook in Funchal staat er een hotel. Er komen nog twee hotels bij met een waarde van 75 miljoen euro in Madrid en in New York. Op Madeira is trouwens een internationaal vliegveld naar hem vernoemd. Het zit dus ook na zijn actieve carrière als voetballer helemaal goed.

Geld moet rollen

De grootste hobby voor Ronaldo zijn, zijn auto’s. Hij rijdt een Lamborghini Aventador van bijna drie ton. Daarnaast rijdt hij ook in een Maserati, Porsche, Bentley en ook een Mercedes vindt je in zijn garage. Hij heeft een villa van 6,6 miljoen in Madrid en daarnaast een 16,5 miljoen euro appartement in Manhattan in Trump Tower. Hij is zeer genereus voor goede doelen. Hij betaalde 150.000 euro voor de bouw van een centrum tegen kanker in Portugal en ook doneerde hij 75.000 euro om een meisje te helpen met een hersenoperatie.