Kijk eens kritisch of je kantoor nog bij de organisatie past

Als ondernemer zoek je voortdurend naar mogelijkheden om het bedrijfsresultaat te maximaliseren. Dit doe je bijvoorbeeld door in te zetten op marketingcampagnes, waarmee je tracht het aantal afnemers te verhogen. In plaats van het verhogen van de omzet, zou je de focus ook kunnen leggen op het terugdringen van de kosten. Populair hierbij is het zoeken naar een nieuwe kantoorruimte, minder groot dan het huidige kantoor. Het levert al snel een forse besparing op. 

Doordat het hybride werken de norm is geworden bij veel werkgevers, is het grote kantoor niet langer nodig. Integendeel; het grote kantoor zorgt voor onnodig hoge kosten aan het eind van de maand. Heb je al eens gekeken naar de huidige mogelijkheden bij kantoorruimte huren in Amsterdam? Zijn er kantoren beschikbaar, die minder groot zijn dan je huidige kantoor en als gevolg daarvan tegen lagere lasten worden aangeboden? 

Tip: klik hier voor meer informatie over kantoorruimtes in Amsterdam, Haarlem en bijvoorbeeld Delft. Let hierbij in het bijzonder eens op de flexibele huurcontracten die worden aangeboden. Het flexibel huren van kantoorruimtes is in de huidige tijd ontzettend interessant; je wilt het formaat van je kantoor mee kunnen laten groeien met je organisatie en aan kunnen laten sluiten bij de behoeften van je medewerkers. 
 
Niet alleen het formaat van een kantoorpand speelt mee bij het maken van een keuze. Denk vooraf ook goed na over het beoogde gebruik van het pand; dit is de laatste jaren sterk veranderd als gevolg van het hybride werken. Gebruik je het kantoor voornamelijk voor plenaire sessies, zoals een uurtje brainstormen of bijvoorbeeld een training voor je personeel? Wordt het kantoor nog gebruikt door mensen die thuis geen geschikte werkplek hebben? Zijn het met name de collega’s die op vaste momenten met elkaar overleggen, die nog naar kantoor komen? Het heeft invloed op de gewenste indeling van een kantoor. 
 

Huur losse werkplekken en vergaderruimtes in verschillende steden

In plaats van een groot kantoor op een vaste locatie, zou je ook kunnen kiezen voor het huren van losse werkplekken en bijvoorbeeld vergaderruimtes in verschillende steden. Zo help je medewerkers te besparen op hun reistijd. Zeker voor organisaties waarvan het personeel door het hele land werkzaam is, kan dit een interessante optie zijn. Er zijn verschillende partijen die deze ruimtes tegen een scherp tarief te huur aanbieden aan ondernemers.