Deze spullen kun je verkopen voor wat extra bestedingsruimte

We kennen het allemaal wel, een periode dat je wat minder te besteden hebt. Niet iedereen heeft bij voorbaat nagedacht over een potje met een buffer voor onvoorziene zaken. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte wasmachine, of kosten aan een auto of fiets. Om wat meer bestedingsruimte te creëren, is het een goed idee om eens te kijken of er spullen zijn die je zou kunnen verkopen.

Kleding die je niet meer past

Naast dat kleding vaak ontzettend veel ruimte inneemt in je kast, is het af en toe gewoon lekker om even een flinke opruimbeurt te houden. Kleding die je niet meer past hoef je niet weg te gooien. Als het er nog goed uitziet en niet kapot is, dan kun je het gemakkelijk nog verkopen. Dit geldt overigens ook voor kinderkleding. Er zijn online voldoende mogelijkheden om alles aan te bieden. Wil je het liever ‘offline’ houden, dan zijn er tegenwoordig een flink aantal tweedehands kledingwinkels die kleding innemen en dit vervolgens voor je verkopen. Je ontvangt na verkoop een percentage van de opbrengst en als het na een bepaalde periode niet verkocht is krijg je de keus om het weer op te halen. Ook kun je er vaak voor kiezen om de kleding te laten doneren aan een goed doel, zoals bijvoorbeeld het Leger de Heils.

Sieraden die je niet meer draagt

Hoeveel lades heb jij vol liggen met allerlei soorten oorringen en stekers? En hoeveel verschillende kettingen heb jij hangen? Vaak zijn er maar een paar items die je echt heel veel draagt en de rest draag je of nooit, of sporadisch tijdens een chique diner, of tijdens de feestdagen. Misschien heb je wel sieraden die je niet meer zo mooi vindt en wil je die wel verkopen voor een mooie prijs. Je kunt tegenwoordig op een veilige en gemakkelijke manier je zilver of goud verkopen. Het wordt voor je getaxeerd voor verkoop, dus je kunt er ook nog vanaf zien als je het niet eens bent met de geboden prijs. Goudonline biedt klanten de mogelijkheid om de sieraden in een speciale sealbag op te sturen. Je kunt dit zogenoemde taxatiepakket online aanvragen. Dit is gratis.  Gemak dient de mens en daar houdt deze betrouwbare partij dus rekening mee.

Speelgoed

Als je eens goed om je geen gaat kijken in een huis waar kinderen wonen, dan zul je merken dat er heel veel speelgoed ligt dat niet wordt gebruikt. Je kunt ook dit, als het heel en schoon is, gemakkelijk in de verkoop zetten. Controleer alles goed en zet het dan online, of op de plaatselijke Facebookgroep. Er zijn heus mensen die erg blij worden van een collectie Toet Toet auto’s of een houten treinbaan. Wil je het niet verkopen, maar er gewoon iemand anders belangeloos blij mee maken, dan kun je het ook naar een maatschappelijke organisatie brengen. Deze mensen hebben vaak contact met gezinnen die dit soort dingen goed kunnen gebruiken.