De rijkste gamers en pokerspelers ter wereld

Foto: Flicker Flickr

Globalisatie en de snelle ontwikkelingen in de technologie van het internet hebben de wereld van diensten voorgoed veranderd en als consequentie zijn er vele nieuwe beroepen ontstaan. Een van deze nieuwe ontstane bezigheden is de e-sport speler. Een nieuwe markt die jaarlijks miljoenen genereert, nieuwe Idolen creëert, en nog steeds blijft groeien.

Internet heeft ervoor gezorgd dat de populariteit van poker enorm toeneemt via spelers die toernooien over de hele wereld kunnen spelen.

De online poker boom is heeft niet alleen zijn effect op het beeldscherm maar ook daarbuiten. De deelname aan live poker toernooien is tevens toegenomen dankzij de online poker boom.

Door de toegenomen populariteit van poker hebben de deelnemers aan toernooien nooit zo’n prestige en hoge uitbetaling kunnen genieten. Hieronder geven we je een opsomming van werelds best verdienende spelers.

Poker spelers

Hedendaagse professionele poker spelers beleven een hoogtepunt welke direct vertaald wordt in hoger prijzengeld. De grootste speler aller tijden die actief is op dit moment, heet Justin Bonomo, een Amerikaan die, volgens de Hendon Mob website 44 miljoen dollars bij elkaar heeft gespeeld tijdens zijn carrière.

Bonomo in 1985 geboren in Virginia  speelde eerder ook het tactische kaartspel “Magic the Gathering”. is op dit moment dé grootste pokerspeler. Hij won meerdere malen de poker wereld series (WSOP) het grootste poker circuit ter wereld.

niet alleen worden zijn kwaliteiten als goede speler gemeten in prijzengeld maar ook aan het feit dat hij zo lange tijd als professional aan de top weet te blijven, sinds 2005 speelt hij al mee in de grotere competities.

Nog een voorbeeld van huidige succesvolle spelers die tevens van het Amerikaanse continent komt is Daniel Negreanu, ook wel bekend als “Kid Poker”. Hij heeft tijdens zijn loopbaan als professioneel pokerspeler 40 miljoen dollar bij elkaar verdiend. Zijn eerste titel won hij bij de poker wereld series (WSOP) in 1998 en sindsdien heeft hij meerdere titels gewonnen. Nog jong heeft Negreanu een lange loopbaan te gaan, hij staat als tweede op de ranglijst van best verdienende spelers. De Canadese speler heeft al twintig jaar van poker spelen op zijn naam staan en is niet van plan een stap omlaag te doen.

Als derde op de ranglijst staat de legendarische Erik Seidel, bekend om zijn methodische manier van spelen. Deze Amerikaan heeft 34 miljoen dollar op zijn konto staan die gewonnen zijn in de betere kampioenschappen.

David Peters en Fedor Holz, sluiten de lijst van de vijf rijkste pokerspelers uit de geschiedenis. Fedor Holz’ nu met pensioen, heeft in slechts zes jaar spelen 30 miljoen dollar gewonnen en wordt gezien als een van de beste spelers in de geschiedenis. Wie weet komt hij ooit weer terug.

E-sport gamers

Hoewel er niet zulke grote prijzen worden uitgekeerd als in poker hebben de beste e-sport spelers een imponerend inkomen als het je naar het prijzengeld kijkt.

Volgens de website esportearnings.com, is Kuro Takhasomi de best betaalde e-sport speler aller tijden. De Duitser die ook wel onder de bijnaam KuroKy gaat, heeft meer dan 4 miljoen dollar verdiend in zijn spelerscarrière. Hij is één van de beste spelers van het spel Dota 2 in de wereld, dit spel keert tevens het hoogste prijzengeld van alle e-sports uit. Onder de top 40 beste e-players is er slechts één die géén Dota 2 speelt.

Tweede op de e-players ranglijst is Jonah Sundstein een Deen die ook wel onder de bijnaam N0tail gaat. Jonah maakte deel uit van een team die “the international”  won in 2018 alsmede won hij vier grote Dota kampioenschappen.

Met deze topresultaten is de 25 jarige Jona een van de beste spelers ter wereld.. Degene die deze lijst sluit is de Jordaanse speler Amer Al-Barkawi, die meer dan 3.7 miljoen dollar aan prijzengeld won.

Als laatste vernoemen we nog de hoogst uitbetaalde speler die geen Dota 2 speelt, Andreas Højsleth (Counter-Strike: Global Offensive). Deze Deen speelt onder de bijnaam “Xyp9x” en won maar liefst 1.4 miljoen dollar in zijn prille carrière.
De verwachtingen voor hoger prijzengeld in de toekomst is dat zowel poker spelers als e-sports spelers naar verwachting steeds hoger prijzengeld krijgen uitgekeerd. zoals dit een trend is in de World Series of Poker en grotere e-sports evenementen.