De complete gids voor Duitsland transport

Waarom een transportbedrijf als Marathon International inhuren

Als ondernemer is het een kwestie van de meest economische manier vinden om je bedrijf te runnen. Vaak betekent dat compromissen sluiten.

Bedenk hoeveel tijd het je zult kosten om je bedrijf voldoende uit te breiden om er zelf goederenvervoer in onder te brengen. Dit vergt veel onderzoek, de aanschaf van een wagenpark, het aannemen, opleiden van nieuw personeel, en de verzekering dat ze goed onderhouden zijn en aan de hoogste eisen voldoen voor Duitsland transport.

Het belang van een geaccrediteerde vervoerder

Enkele mensen vreest dat door het uitbesteden van hun bezorgdiensten, hun nieuwe partners zich misschien niets van hun merkimago aantrekken.

Met Marathon International hoef je je geen zorgen te maken. De chauffeurs zijn goed opgeleid en uiterst professioneel voor Duitsland transport, dus je kunt er zeker van zijn dat elke levering met zorg wordt behandeld en dat je klanten het respect krijgen dat ze verdienen.

De belangrijkste verschillen tussen vervoerders en vrachtmakelaars

Met een makelaar werken heeft een van de belangrijkste voordelen: gemak.
Omdat ze al hun diensten uitbesteden aan andere bedrijven, hebben makelaars vaak een veel gevarieerder menu van verhuisvoorzieningen dan individuele vervoerders.

Stel bijvoorbeeld dat je autotransport aan je Duitsland transport wilt toevoegen. Als je een verhuizer inhuurde om je meubels te verschepen, zou je misschien met een tweede bedrijf moeten afstemmen om je voertuig te vervoeren. Als je echter met een makelaardij werkte, zou het bedrijf een autovervoerder voor je vinden, naast de vervoerder die ze voor je huisraad kozen.

Het andere voordeel dat makelaars bieden is dat ze meestal meerdere vervoerders laten meedingen naar je verhuizing, en de vervoerders zullen elkaars prijzen onderbieden om gekozen te worden. Dit betekent dat je Duitsland transport aanzienlijk minder kan kosten dan wanneer je rechtstreeks met slechts één vervoerder werkt.

Hoewel sommige makelaars te werk gaan zoals we hierboven beschreven hebben, zijn er ook een behoorlijk aantal frauduleuze of onverantwoordelijke verhuismakelaars die erop wachten om misbruik van jou en andere klanten te maken.

De meest voorkomende manier waarop slechte makelaars hun klanten mishandelen is met onverwachte prijsverhogingen. Klanten melden af en toe dat de vervoerders die op de verhuisdag verschijnen veel meer aanrekenen dan wat hun makelaar hen vertelde dat het zou kosten. Om dit te vermijden vraag je je makelaar om een bindende, schriftelijke prijsopgave waarin elk voorwerp dat je verhuist grondig gecatalogiseerd wordt, bij voorkeur na een inspectie van je spullen ter plaatse.

De ergste makelaars zijn eigenlijk gewoon oplichters die hele vrachtwagenladingen gijzelen en dan exorbitante bedragen vragen voor ze je spullen teruggeven. Elk verhuisbedrijf dat een geldige vergunning heeft, zal dit dan ook niet doen.

Voordelen van transport met een vrachtvervoerder

In tegenstelling tot verhuizen met een makelaar, werkt elke persoon die je ontmoet tijdens je verhuizing met een vervoerder – van de medewerker van de klantendienst aan de telefoon tot de vrachtwagenchauffeur die op de verhuisdag opduikt – allemaal voor hetzelfde bedrijf.

Dit resulteert in een veel uniformere en consistentere ervaring bij elke beurt.
Omdat vervoerders niet met andere ondernemingen hoeven te coördineren voor Duitsland transport, is miscommunicatie ook veel minder waarschijnlijk.