Beleggen voor beginners: dit zijn de meest eenvoudige brokers om te beleggen

Beleggen is steeds populairder en dat is begrijpelijk, want het is een zeer interessante manier om bijvoorbeeld als zelfstandige-zonder-personeel het pensioen te sparen! Vooral beleggingen als de nieuwe cryptomunten hebben gezorgd voor een enorme stijging in de populariteit. Daarnaast zorgen de steeds bekendere investeerders, zoals de Amerikanen Warren Buffet en William O’Neill er voor dat het beleggen steeds bekender en aantrekkelijker wordt voor iedereen. Online beleggen is dan ook een enorme uitkomst en heeft het beleggen of “traden” voor iedereen mogelijk gemaakt! In dit artikel kijken we naar de meest eenvoudige brokers, die ideaal zijn voor wanneer je gaat beginnen met beleggen!

eToro

eToro is een Amerikaanse online beleggings partij die beleggen feilloos hebben gecombineerd met de sociale aspecten van traden. Je maakt gemakkelijk een account aan bij eToro.com en nadat je het opgegeven woonadres en je identiteit heeft geverifieerd, kun je los in het gigantische aanbod in aandelen, cryptomunten, ETF’s en grondstoffen. eToro heeft het platform helemaal ingericht op functionaliteit en het overzicht. Zo kun je gemakkelijk en overzichtelijk de verschillende aandelen bekijken, trends volgen, voorspellingen van kenners lezen, en nog veel meer. Daarnaast heeft eToro een zeer uitgebreid platform dat direct gelinkt is aan de diverse aandelen, en een beetje werkt als Twitter. Via dit platform zie je de mensen die op dit aandeel gereageerd hebben en zo kun je met mensen in discussie gaan over het specifieke aandeel, of andere bedrijven die wellicht een sterker aandeel hebben in diezelfde sector. Zo is eToro gemakkelijk, overzichtelijk, sociaal en je betaalt er geen transactiekosten! Ideaal voor elke beginner.

Degiro

Degiro is een heel handig en snel platform waar mensen zich gemakkelijk aan kunnen melden! Degiro komt er elk jaar als een van de goedkoopste uit en dat is ideaal voor elke nieuwe belegger! Niemand wil natuurlijk teveel betalen aan de broker voor het aanschaffen of verkopen van aandelen! Daarnaast hanteert Degiro een zeer transparante voering, waardoor je gemakkelijk kunt zien wat de kosten zijn van transacties en wat de verdere mogelijkheden verder zijn. Bij Degiro betaal je namelijk niet per transactie, maar gewoon een vast jaarbedrag voor de verscheidene markten die in je portfolio zitten. Deze kosten liggen tussen de €2,50 en €5,00 per jaar, per aandeel, afhankelijk van de markt waar je in belegd.

Wat deze broker makkelijk maakt, is het feit dat je er gemakkelijk kunt beleggen in aandelen en niet, zoals bij andere banken, oneindig veel opties hebt en overige producten kunt vinden die allemaal aansluiten op dat aandeel of die markt die jij wilt volgen. Degiro gaat voor overzicht, gemak en eerlijkheid! Dit zijn de twee makkelijkste brokers voor beginnende beleggers!

Binckbank

Ook Binckbank zal veel beleggers bekend in de oren klinken. Binckbank was ooit begonnen als een online platform waar mensen voor erg lage kosten konden konden beleggen. Echter zijn er momenteel platformen ,zoals Degiro, met lagere tarieven dan Binckbank. Binckbank heeft de afgelopen jaren flink gewerkt aan hun betrouwbare imago en hier hechten veel beleggers waarde aan.