Afvallen zonder al te veel kosten? Wij geven 3 tips!

Uren in de sportschool, zeulen met gewichten? Het aanvallen van de kastjes op zoek naar eten, omdat je zo hunkert naar ‘slecht’ voedsel? Wil jij afvallen zonder al te veel te betalen maar wel met het juiste resultaat? In deze blog geven we jou tips om definitief af te rekenen met de kilo’s!

1. Start met wandelen

Je valt af zodra je meer verbrand dan dat je eet. Nu kun je jouw calorie-inname beperken, maar je hebt nu eenmaal energie nodig om de dingen te doen die je moet doen. Vind jij sporten niet leuk? Probeer dan dagelijks een uur achter elkaar flink door te stappen. Je hoeft niet hard te lopen, maar ga ook niet slenteren. Door dagelijks een uur te bewegen kun je al snel 500 calorieën verbranden. En dat kun je na een tijdje gaan merken aan je kleren die steeds losser worden. En: wandelen is nog gratis ook! Je hebt alleen een goed paar schoenen voor nodig.

2. Beperk je calorie-inname

Zoals we net al zeiden: afvallen heeft te maken met hoeveel je binnenkrijgt in combinatie met hoeveel je beweegt. Belangrijk is dat je goed eet. En goed eten betekent niet dat je minder eet. Het zit ‘m juist in hetgeen wat je eet. Groenten, fruit en genoeg vezels en eiwitten vormen de basis van een gezond dieet. Probeer light-producten, geraffineerd voedsel en voedsel met te veel e-nummers links te laten liggen. Door juist te kiezen voor producten die niet zijn bewerkt, kun je ervan uitgaan dat je al snel gezond eten. Ook noten, peulvruchten en bonen horen bij een evenwichtig dieet. Probeer hetgeen wat je eet ook niet te zien als een dieet, maar als een lifestyle. Binnen een gezond leven hoort nu eenmaal goed eten en bewegen. Gezond eten zorgt er vaak ook voor dat je geld bespaart. Omdat je je niet langer laat verleiden door slecht voedsel of bijvoorbeeld dure thuisbezorgd-maaltijden.

3. Steuntje in de rug

Er zijn op de markt producten te vinden die jou helpen om het gezond eten en bewegen vol te houden. Afvallen tabletten? Het helpt je bijvoorbeeld om lekkere trek te voorkomen. Hierdoor zal je minder snel kiezen voor slecht voedsel. Ook is het een goede motivatie als je ziet dat gezond eten en bewegen ook daadwerkelijk helpt. Zo houd je afvallen beter vol. Bezoek wellvita.nl voor het beste aanbod.