5 tips om goedkoop met de auto op vakantie te gaan

Deze vakantie lekkere een lange roadtrip maken met de auto? Hartstikke leuk! Met deze tips houd je ook nog wat geld over om uit te geven op die vakantie.

Waar ga je heen?

Een vakantie met de auto is hartstikke handig en ook leuk, maar waar je wel over na moet denken is welke kant je uitgaat om de zon op te zoeken. Iedere vakantiebestemming is anders en je moet natuurlijk een land opzoeken dat jij graag wil zien. Als je een beetje moet besparen op je vakantie dit jaar, maar toch met de auto weg wil, is het handig om een goedkopere bestemming uit te zoeken. Denk hierbij aan landen zoals Spanje of Kroatië, die zijn een stuk goedkoper dan Frankrijk en Italië! Mocht je liever niet veel geld aan benzine kwijt willen zijn, kan je natuurlijk ook voor een land kiezen dat dichterbij ligt. Zo heeft zuid-Duitsland ook een erg mooie natuur!

Doe het rustig aan

Er is geen beter tip dan: rustig rijden. Langzamer rijden betekent minder toeren en dan hoeft je auto minder hard te werken. Hij zal dan minder benzine of diesel hoeven te gebruiken, waardoor je langer door kan rijden. Ja, zo simpel is het. Het is ook zuiniger om constant dezelfde snelheid te rijden. Met 130 moet je vaker remmen en weer gassen. Dat kost ook kracht voor een auto. Als je rustig 100 kilometer per uur rijdt op de rechterbaan heb je veel minder last van dat probleem. Afhankelijk van welke kant je opgaat, kan je ook uitzoeken of je langs landen komt waar je bijvoorbeeld goedkoop kan tanken. Zo kan je ook daar weer op besparen.

Autoverzekering

Als je op vakantie gaat met de auto, doe je er altijd goed aan om een verzekering af te sluiten. Natuurlijk wil jij met de goedkoopste autoverzekering vertrekken, maar je moet wel goed opletten of alles gedekt is. Er zijn natuurlijk verschillende soorten verzekeringen, maar meestal dekken de goedkopere verzekeringen niet alle soorten ongelukken.

Met een WA verzekering ben je altijd verzekerd voor schade die jij aan een ander toebrengt. Deze verzekering is wettelijk verplicht, dus de kans is groot dat jij deze sowieso al hebt. Met deze verzekering kan tastbare schade (zoals de auto) voor maximaal 2,5 miljoen euro worden vergoed.

Een WA+ verzekering vergoedt ook schade aan jouw eigen auto. Je bent dan niet alleen verzekerd voor de schade die je aan iemand toebrengt, maar ook schade aan je eigen auto. Of als je terecht komt in een storm of een hagelbui, wat zo maar eens kan gebeuren als je naar een vakantiebestemming in de bergen rijdt.

Vermijd de tolwegen

Als je geen tol wil betalen in landen zoals Frankrijk of Oostenrijk, kan je vaak kiezen voor de alternatieve routes. Deze vermijden de tolpoortjes op de snelweg en zijn dus goedkoper en vaak ook mooier om over te rijden. Wel kost dit je meer tijd omdat je vaak op een B-route niet over snelwegen rijdt. De weggetjes gaan soms kronkelend door de bergen heen, maar je bent nu toch op avontuur, dus ga er dan ook helemaal voor!