3 tips voor een duurzame nieuwe laptop

In ons leven wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Een laptop die maar één jaar mee kan gaan en daarna stuk is, dat kan eigenlijk niet meer. Er zijn een aantal manieren om een zo duurzaam mogelijke laptop in huis te halen. En dat ook nog eens helemaal nieuw, wij vertellen je er hier meer over.

1.    Koop refurbished

Misschien heb je dit al vaker voorbij horen komen. Voornamelijk telefoons kan je tegenwoordig in alle soorten en maten refurbished aanschaffen. Maar steeds meer elektronica gaat tweedehands weer de markt op. Alleen bij refurbished koop je producten die zijn onderzocht. Waar je via een marktplaats gewoon bij iemand thuis zijn oude laptop koopt, koop je bij refurbished één die is onderzocht en nagekeken door de verkoper. Dit zijn vaak grotere bedrijven. Koop je refurbished laptops, dan weet je zeker dat je geld bespaart, maar ook een goede en soms praktisch nieuwe laptop in huis haalt.

2.    Laptop abonnement

Er zijn steeds meer bedrijven die starten met een duurzame blik op de toekomst. Zo heb je bijvoorbeeld laptops met een abonnement. Wanneer je een laptop met een abonnement aanschaft dan betaal je maandelijks een bedrag. Afhankelijk van de laptop die je kiest zal dat bedrag hoger of lager zijn. Vanaf nu hoef jij je geen zorgen te maken over je laptop. Gaat hij stuk, dan komt er nog binnen 24 uur een technische dienst langs. Deze nemen jouw laptop mee en je krijgt er een nieuwe voor terug. Zo zit je in dit digitale tijdperk nooit zonder een laptop.

3.    Kies een duurzaam merk

Als laatste is het natuurlijk belangrijk dat je weet waar je laptop vandaan komt. Wat is ervoor nodig geweest om je laptop te produceren? Er staat vaak niet op de achterkant geschreven welke grondstoffen er zijn gebruikt en al helemaal niet welk persoon die uit de grond heeft geslagen. Maar achter de schermen zijn er altijd organisaties die dit wel tot de bodem uitzoeken. Hierdoor is er Rank a Brand ontwikkeld, hier vind je bijvoorbeeld allerlei laptops op een rij. Van zo goed mogelijk geproduceerd tot zo onder erbarmelijke omstandigheden. Zo hoef je niet lang na te denken bij aanschaf van een nieuwe laptop.

Dit kan je nog meer doen om klimaatneutraal te leven.