3 tips om goedkoper pakketten te verzenden

Heb je een eigen webshop? Dan verstuur je dag in dag uit talloze producten. Sommige webshops kiezen ervoor om gratis te verzenden, bijvoorbeeld bij bestellingen vanaf een bepaald bedrag. Het is echter goed denkbaar dat jij met jouw webshop wel een vergoeding voor het verzenden van een pakket vraagt. Uiteraard moeten de verzendkosten niet te hoog zijn, want dit kan ervoor zorgen dat mensen hun bestelling elders plaatsen. Daarbij komt dat het voor jou ook zo goedkoop mogelijk moet zijn. Betaal je momenteel onnodig veel voor het versturen van pakketten? Wij geven je hier 3 tips om goedkoop pakketten te verzenden.

1. Vergelijk vervoerders met elkaar
De meeste webshops gebruiken een vaste vervoerder voor het ophalen en bezorgen van hun pakketten. De bekendste zijn PostNL, DHL, DPD en UPS. Wanneer je goedkoop wilt verzenden, raden wij je aan altijd een vergelijking te maken. Door de verschillende vervoerders met elkaar te vergelijken, weet je namelijk wat de verzendkosten zijn. Het kan voorkomen dat er aanzienlijke verschillen zitten in de prijzen voor verzending. Met een vergelijking komt dit direct aan het licht. Hierdoor wordt het een fluitje van een cent om goedkoper pakketten te bezorgen.

2. Weeg het pakket goed voor verzending
Bij het versturen van pakketten wordt er gekeken naar het gewicht. Je moet bijvoorbeeld altijd het gewicht van een pakje doorgeven. Op basis hiervan worden de kosten voor de verzending bepaald. Menig bedrijf weegt enkel het product zelf. Dit is echter niet verstandig. Waarom niet? Omdat je het product verstuurt inclusief verpakking en eventueel beschermingsmateriaal. Zorg er daarom voor dat je het pakje altijd weegt inclusief verpakkingsmateriaal. Op deze manier voorkom je dat jouw pakketje zwaarder is dan gedacht. Dit kan jou een besparing opleveren, want voor een te zwaar pakket betaal je toeslag. Deze toeslag is vaak niet misselijk. Weeg jouw pakket daarom altijd inclusief verpakking en beschermingsmateriaal en geef dan het gewicht pas door.

3. Kies voor Shops United
Hik je nog altijd aan tegen de hoge verzendkosten voor het versturen van pakketten? Dan is Shops United waarschijnlijk echt iets voor jou. Deze partij helpt jou namelijk met goedkoop pakketten versturen. Wanneer je kiest voor verzending met Shops United, lift je mee op het pakketvolume van ruim 2000 webwinkels. Hierdoor gaan jouw verzendkosten omlaag. Al met al kan verzenden via Shops United op jaarbasis behoorlijk wat euro´s schelen.