Wedden op voetbalwedstrijden: zo pak je het aan

Wist je dat het wedden op wedstrijden, in welke vorm dan ook, zo ooit is als de weg naar Rome? Sterker nog, daar werden vaak in de oudheid al wedstrijden georganiseerd waarop mensen konden wedden. Zo bloederig als hoe het er daaraantoe ging, is nu gelukkig niet meer zo. Maar de spanning? Die is zeker nog hetzelfde. In deze blog geven we jou daarom tips!

Voetbal wedden? Als je wilt gaan wedden op voetbalwedstrijden dan is het goed om je te beseffen dat dit onder de categorie kansspelen valt. Een wedstrijd kan tenslotte maar 3 uitkomsten hebben. Winnen, verliezen of gelijkspel. Toch kun je, zoals met de beste kansspelen er wel beter in worden en zelfs een soort strategische aanpak voor creëren. Maar besef je goed: het blijft een kansspel. Dus de kans dat je je geld verliest, blijft aanwezig.

1.    Bekijk de statistieken

Een van de eerste dingen die je kunt doen, is het bekijken van de statistieken. Als groot voetbalfan doe je dat wellicht al wel. Maar nu ga je met andere ogen naar deze statistieken kijken. Deze statistieken vertellen je namelijk niet alleen wie er heeft gewonnen. Maar ook hoe goed een team kan samenspelen. Wie er in het veld stonden toen er werd gewonnen. En wie bijvoorbeeld de meeste doelpunten heeft gemaakt. Allemaal informatie dat jij wilt weten. Op basis van deze voorkennis kun jij nu eenmaal een goede beslissing maken!

2.    Bekijk de quotering

Goed om te weten wat quoteringen betekent. Als je gaat wedden dan staat er achter elke weddenschap een getal. Dit getal noemen we de quotering. Dit wordt in het Engels ook wel odds genoemd. Dit getal bepaalt hoeveel geld jij krijgt als je een weddenschap wilt. Dit cijfer kan 1,55 zijn. Dan wordt jouw tientje dus 15,50 euro waard. Maar er kan ook 4,30 staan. Dan ga je dus met 43 euro naar huis. Hoe hoger het getal, hoe moeilijker een weddenschap lijkt te zijn. Je kan dus goed beginnen met wat lagere cijfers om te oefenen. De winkans ligt dan hoger.

3.    Bepaal je gokbudget

Een hele belangrijke is het bepalen van je gokbudget. Allereerst moet je altijd gokken met geld dat je niet nodig hebt. Ga dus nooit met je laatste tientje gokken in de hoop dat je er meer van gaat maken. Zo werkt het namelijk helaas niet. Gok dus alleen met een tientje als je dat tientje niet nodig hebt. Verlies je? Vervelend, maar geen man over boord. Win je? Dan kun je je budget veiligstellen en met de winst verder gaan. Zo speel je altijd veilig.

Naast het veiligstellen van je budget is het ook prettig om een budget te hebben zodat je kunt gaan spreiden. Hiermee bedoelen we dat je op meerdere wedstrijden kunt gaan gokken. In combinatie met de quoteringen kun je dan bepalen hoe je, bijvoorbeeld, jouw 50 euro gaat inzetten. 20 euro op de ene wedstrijd en 30 euro op de andere. Of een tientje op 5 verschillende wedstrijden. Zo vergroot je jouw kansen!

Benieuwd naar het programma van de eredivisie? Dat vind je hier!