Wat is de lange termijn waardepropositie van Bitcoin?

Toen Bitcoins een paar jaar geleden op de markt kwamen, waren veel mensen direct verkocht. Het leek de perfecte optie voor iedereen die wilde investeren in iets maar wel zeker zouden zijn dat ze er ook daadwerkelijk winst op zouden maken. De Bitcoin markt steeg zo hard, dat de eerste mensen die van de partij waren hun digitale valuta enorm zagen stijgen en ineens tien -misschien wel honderd- duizenden euro’s rijker waren geworden. Mits ze hun aandelen op het juiste moment verkochten, natuurlijk. De Bitcoin is de laatste jaren echter flink aan het fluctueren en het lijkt moeilijk in te schatten welke kant het nu opgaat. Benieuwd wat de lange termijn voorspellingen zijn wat betreft bitcoins kopen van experts? Lees gauw verder.

Wereldreservemunt

Volgens bepaalde prognoses zou het zomaar kunnen dat Bitcoin in 2025 zal fungeren als wereldreservemunt. Wat dat precies inhoudt? Nou, Bitcoin is ooit na de economische crisis in 2008 op de markt gebracht. Het grote voordeel aan de munt is dat er niemand de baas over is, zoals een overheid of centrale bank. De huidige wereldreservemunt, de Amerikaanse dollar, kan eindeloos worden bijgedrukt door de centrale bank van de Verenigde Staten, de Federal Reserve.

bedrijf, binnen, binnenshuis

Corona

De corona crisis heeft heel veel onzekerheid toegevoegd in de wereld, maar wat wél zeker is, is dat we ons kunnen voorbereiden op een wereldwijde recessie. Dit gaat op veel verschillende manieren veel gevolgen hebben. Voor Bitcoin is de verwachting dat de economische recessie echter géén negatieve gevolgen gaat hebben, misschien zelfs eerder positieve. Waar wereldwijd landen failliet zullen gaan, heeft dit geen invloed op Bitcoin. Zal dit dan toch die stijging in de koers betekenen?

Alles of niets

Het blijft natuurlijk heel lastig om voorspellingen te doen over de ontwikkeling van Bitcoin in de toekomst. Toch zijn experts het over één ding eens: óf Bitcoin wordt het helemaal, óf het wordt helemaal niets. Dat betekent dat het zomaar zou kunnen dat een Bitcoin zomaar een miljoen waard zou kunnen worden, maar het zou ook zomaar kunnen dat de waarde van Bitcoin compleet instort en je al je investeringen weer kwijt bent.