Jumbo Salaris: hoeveel verdient wie als loon bij Jumbo?

En ineens was daar de Jumbo. Naast grote supermarkten zoals de Albert Heijn, Lidl en de Aldi kwam daar de geel/zwarte-winkel bij. Maar wist je dat de Jumbo al sinds 1921 bestaat? Het is toen opgestart door John van Eerdt. Hij had een groothandel in koloniale voedingswaren van uit exotische oorden. Wat natuurlijk heel vernieuwend was voor het Nederland waar we vooral aardappelen en groentes aten die veel minder kleur en geur hadden. Ondertussen bestaat Jumbo dus bijna 100 jaar. Er zijn nu meer dan 685 vestigingen in Nederland én België. En er werken ongeveer 85.000 mensen bij dit bedrijf dat goed is voor een jaaromzet van 8,7 miljard euro in 2019. Laten we eens duiken in de salarissen van de medewerkers van Jumbo. Lees je mee?

Een supermarkt. We komen er bijna dagelijks voor verse croissantjes, avondeten, wat lekkers voor bij een film of gewoon voor de weekboodschappen. Maar een supermarkt werkt alleen als er ook daadwerkelijk eten en drinken ligt. En dat niet alleen, supermarkten zoals de Jumbo is een plek waar je alles vindt wat je nodig kunt hebben in en rondom de keuken en het huis. Maar al dat groenten, fruit, schoonmaakartikelen, tijdschriften, warme broden en stukken vlees komen daar natuurlijk niet zomaar. Jumbo-medewerkers helpen daar hard aan mee. Want hoe digitaal de wereld ook wordt: een supermarkt wordt vandaag de nog steeds gevuld door hardwerkende mensenhanden. Van ordepickers tot aan kassamedewerkers. Dit is wat ze per uur of per maand verdienen.

Het magazijn van Jumbo

Hallo, Jumbo! Laten we eerst eens kijken naar voordat het in de supermarkt terecht komt waar wij het kunnen komen. Hier zijn heel wat dames en heren druk bezig in de grote magazines. Deze magazines zijn door heel Nederland heen verspreidt en daar zijn heftruckchauffeurs, magazijnmedewerkers en orderpickers hard aan het werk. Wat krijgen ze daar voor uur voor? Deze gemiddelde salarissen zijn door mensen zelf doorgegeven op de website Indeed.

  • Heftruckmedewerkers verdienen bij Jumbo gemiddeld 10,91 euro per uur
  • Magazijnmedewerkers verdienen gemiddeld 12,72 euro per uur
  • Orderpickers bij Jumbo

Deze groep mensen zorgen er dus voor dat de producten van het grote magazijn terecht komen in de vrachtwagens. Deze rijden dan naar een Jumbo bij jou in de buurt. En daar wacht weer een andere groep Jumbo-krachten op de goederen.

In de winkel van Jumbo

De winkel die vooral betekent staat om haar zwart en gele kleuren heeft natuurlijk heel wat medewerkers in dienst. Zij zorgen ervoor dat de broden worden afgebakken, dat het vlees wordt gesneden en verpakt maar ook dat jij uiteindelijk de boodschappen kunt afrekenen. Ze zijn heel wat uren per week bezig om alles vanuit de vrachtwagens in de winkels aan te vullen. Maar wat verdienen zij per uur voor deze werkzaamheden?

  • Kassamedewerkers verdienen bij de Jumbo gemiddeld 10,91 euro per uur
  • Supermarktmedewerkers verdienen bij de Jumbo gemiddeld 10,89 per uur

Deze harde werkers staan natuurlijk vaak niet alleen in de winkel. Er zijn dan ook nog vaak teamleiders op de vloer te vinden. Maar er is ook een manager die overzicht houdt op de hele winkel. Tel daar nog meewerkende voormannen bij op en je hebt het team bijna compleet.

  • Een teamleider bij de Jumbo verdient 2767 euro per maand
  • Een manager bij de Jumbo verdient 1835 euro per maand
  • Een meewerkend voorman bij de Jumbo verdient 12,40 euro per uur

Van de Jumbo naar jouw huis

Je kunt tegenwoordig ook jouw boodschappen gemakkelijk online bestellen. Dan pakt een Jumbo-medewerker jouw boodschappen in en die worden dan bezorgd op een moment dat het jou uitkomt. Klinkt dat ideaal? Dat is het ook zeker! Maar wat verdient een bezorger bij de Jumbo hiervoor?

  • Bezorger fulltime bij de Jumbo verdient 12,72 euro per uur
  • Bezorger parttime bij de Jumbo verdient 12,43 euro per uur

Daarnaast zijn er ook nog andere functies bij de Jumbo. Denk aan werken op het hoofdkantoor van de Jumbo. Hier worden strategieën gemaakt voor de marketing en de communicatie. Maar ook het magazine dat je gratis uit de winkel kunt mee pakken wordt hier ontwikkeld. Er is ook een grote klantenservice waar je eventueel aan de slag kun.

Werken bij de Jumbo

Ben jij op dit moment op zoek naar een baan? Dan is Jumbo een mooie werkgever om bij aan de slag te gaan. Niet alleen omdat het prima verdient als bijbaan. Maar ook omdat er veel doorgroeimogelijkheden zijn. Zo heeft Jumbo de Jumbo Academy opgericht. Dit is een plek waar werken en leren goed samengaan. Hierdoor kun je direct in de praktijk groeien. Zo kun je vanaf je bijbaan doorgroeien naar een gecertificeerd mbo-diploma of zelfs een hbo-diploma als filiaalmanager. Het is prettig om bij een supermarkt te werken, omdat je natuurlijk in verschillende shifts kunt werken. Denk bijvoorbeeld aan werken in de ochtend of juist in de avond. Je kan kiezen op welke afdeling je wilt werken. Denk bijvoorbeeld aan de broodafdeling of juist op de kassa. Houd je meer van aanmaken en wil je liever meer uren maken door bijvoorbeeld in de nacht te werken? Dan kun je ook in het magazijn van Jumbo gaan werken. Maar ook het bezorgen van boodschappen geeft een leuke verdienste.

Supermarkten zullen we altijd nodig hebben. Of we nu volledig online gaan werken door pandemieën of dat we niet boodschappen kunnen doen zoals we gewend waren. Supermarkten blijven er altijd zijn. Dus ben je op zoek naar een stabiele werkgever? Kies dan voor het werken bij een supermarkt zoals de Jumbo.