Goedkoop oud worden? 3 tips op een rijtje!

Ouder worden, we komen er niet onderuit. Sommige mensen hebben er meer moeite mee dan andere, maar we willen allemaal zo gezond mogelijk oud worden. Met deze 3 tips help je je lichaam een handje, zonder dat het je een rib uit het lijf kost. Oftewel, hoe wordt je goedkoop en op een gezonde manier oud?

Knoflook

Steeds meer mensen gebruiken knoflook in hun eten, en dat is geen gek idee. Knoflook heeft namelijk een positieve invloed op het immuunsysteem én op hart en bloedvaten. Vooral dat laatste maakt dat het slikken van knoflook tabletten voordelen biedt, waardoor ouder worden gezonder gebeurt. Het grote nadeel van knoflook is de geur. Gelukkig zijn de supplementen tegenwoordig ook geurloos te krijgen, waardoor je wel de voordelen van knoflook ervaart, zonder het grote nadeel van de geur.

Supplementen

Naast knoflook zijn er tal van andere supplementen die voordelen bieden, zowel voor jong als oud. Voor vrouwen zijn er bijvoorbeeld hulpmiddelen om de overgang, die onvermijdelijk bij ouder worden hoort, prettiger te maken. Maar denk ook aan supplementen voor botten en gewrichten, of die helpen bij artrose. Sommige mensen ervaren dat ze slechter slapen als ze ouder worden, en daardoor ook minder energie hebben. Voor beide klachten zijn er oplossingen die daarbij helpen. Maar ook bij andere ‘ouderdomskwalen’ als urineverlies, gewichtstoename, de bloedsomloop of het geheugen zijn supplementen te krijgen. En natuurlijk kan het geen kwaad om extra vitamines en mineralen te nemen, vooral als het eetpatroon niet zo uitgebalanceerd is. Op wellvita.nl vind je veel supplementen die je lichaam helpen tijdens alle fases van ouder worden.

Bewegen

Bewegen is voor iedereen gezond. Het helpt je lichaam om gezond en sterk te blijven. Dit betekent niet dat je 5 dagen in de week aan de gewichten hoeft te hangen, ook een half uurtje wandelen op een dag biedt je al gezondheidsvoordelen. Het voordeel daarvan is dat de buitenlucht ook goed voor je is: gratis vitamine D én het hoofd lekker leegmaken. Sterker nog, het is zelfs aangetoond dat bewegen helpt bij alzheimer. Als je vanaf jongere leeftijd regelmatig beweegt, is dat goed voor je brein en heb je minder kans op dementie.