Door geld te investeren geld besparen, hoe kan dat?

Het klinkt waarschijnlijk heel tegenstrijdig: geld uitgeven om geld te besparen. Toch is het echt mogelijk! Als je je geld goed investeert, kan dit uiteindelijk juist geld op gaan leveren! Soms op de korte termijn, maar vooral op de lange termijn is dit een goed proces om je eens in te verdiepen. Maar hoe weet je nou welke investeringen wel of niet de moeite waard zijn? Wij zochten het voor je uit!

Hypotheek

Overstappen op een goedkopere variant is van toepassing op veel vlakken, zo ook op het gebied van hypotheken bijvoorbeeld. Er zijn verschillende tools die je hiermee kunnen helpen. Bereken of je kunt besparen met de tool van Ikbenfrits bijvoorbeeld: deze online tool maakt het vergelijken van aanbieders super makkelijk, waardoor je altijd het voordeligst uit bent!

Zuinige apparaten

Door te investeren in energiezuinige apparaten kun je op de lange termijn veel geld besparen. De aanschafprijs is soms wat hoger, maar dit betaald zich dus vanzelf uit! Vooral oudere huishoudelijke apparaten slurpen ongemerkt een hoop energie en dus geld! Denk hierbij aan wasmachines, koelkasten en tv’s. Let bij aanschaf dus altijd op het energielabel en maak verstandige keuzes.

Goede kwaliteit

Net als met het vorige punt is dit een investering die pas op de lange termijn zichtbaar wordt, maar die zeker de moeite waard is. Door je wat meer te verdiepen in welke producten van goede kwaliteit zijn en dus lang mee zullen gaan, kun je op de lange termijn veel geld besparen. Goedkoop is duurkoop dus!

Investeren in jezelf

Door jezelf goed te verzorgen en aanvullende studies en cursussen te doen naast je werk, zorg je dat je de beste versie van jezelf wordt! Doordat je meer zelfvertrouwen krijgt en op meer vlakken inzetbaar bent, zul je ook meer geld gaan verdienen. Je verhoogt hiermee je kennis en dus ook je waarde op de arbeidsmarkt, waardoor je meer loon kunt vragen.

Zie het als een uitdaging

Het kan soms een opoffering hier en daar vereisen, maar als je echt bereid bent om moeite te doen in geld besparen kun je er later echt veel profijt van hebben! Door grip te krijgen op je uitgaven en bewuste keuzes te maken kun je dus echt veel geld besparen op zowel de korte, als lange termijn. En denk hierbij niet alleen aan grote uitgaven zoals een nieuw huis, een auto of een telefoon, maar juist op de alledaagse dingen! Boodschappen, uit eten gaan of abonnementen: het kan allemaal flink in de kosten lopen.

Hoe bespaar je makkelijk geld?

Enkele tips die wij je kunnen geven om geld te besparen:

  • Kijk wekelijks naar waar de aanbiedingen zijn en plan je maaltijden vooruit. Zo doe je bewuster boodschappen en koop je geen overbodige dingen die je later misschien wel weg moet gooien.
  • Weet wie je nog geld schuldig is. Als je iemand bent die vaak even voorschiet of vergeet Tikkies te sturen maar wel op je geld wilt letten, zorg dan dat je dit gaat minderen er beter bijhoudt van wie je nog geld krijgt.
  • Neem eens wat vaker de fiets in plaats van de auto, en verhuur deze bijvoorbeeld op de dagen dat je hem niet gebruikt of deel hem met anderen.