De voordelen van een creditcard in het buitenland

Ga jij lekker op vakantie? Heb je geld gespaard om lekker te gaan uitgeven op vakantie? Staat alles van je spaarrekening op je lopende rekening? Dan denk jij vást dat er jou een onbezorgde vakantie staat te wachten? Toch is het slim om ook na te denken om een creditcard mee te nemen naar het buitenland. Waarom? In deze blog vertellen we jou de voordelen van een creditcard op reis.

Debet vs. credit

Allereerst is het slim om te beseffen dat een debetkaart iets heel Nederland is. Dat houdt in dat wij gebruikmaken van een kaart waar geld als het ware opstaat. Dat is je loon en eventuele subsidies. Je kunt eventueel een paar honderd euro in het rood staan. Maar het overkoepelende idee van een debetkaart is dat je geld uitgeeft dat je al hebt.
Dit staat natuurlijk haaks op het idee van een creditcard. Via een creditcard leen je geld voor het kopen van spullen of diensten, waarover je later een rente betaald. Maar waarom kun je dan beter een creditcard meenemen naar het buitenland als je geld hebt gespaard voor je vakantie?

Dit zijn de voordelen:

  1. Er zijn heel veel landen waar jouw betaalpas wordt geweigerd. Je wilt niet zonder geld komen te zitten. In veel landen kun je geld pinnen uit de muur, zoals we dat hier ook gewend zijn. Maar ook op plekken Maar dan met een creditcard. Let er wel op dat er hier ook kosten aan verbonden zijn. Je kunt er ook altijd voor kiezen om geld om te wisselen bij een GWK Travelex.
  2. Gebeurt er iets in het buitenland en heb je medische zorg nodig? Dan is het ook prettig om een creditcard bij je te hebben. De kosten kunnen soms hoog vallen, ook al ben je goed verzekerd. Vaak kun je de kosten dan wel declareren en krijg je het geld terug. Maar als je het moet voorschieten uit je vakantiebudget, dan kan dat flink wat roet in het eten gooien.
  3. Een extra betaalmiddel op reis is ook prettig als noodoplossing. Je wil niet alleen afhankelijk zijn van je pinpas. Hij kan tenslotte weigeren of blokkeren. Het is daarom slim om altijd nog een extra betaalmogelijkheid te hebben op reis. Kies bijvoorbeeld voor de ABN AMRO creditcards, want beter safe then sorry!