De populairste spelletjes om te spelen met je vrienden

Het echte uitgaan zit er door het coronavirus al een lange tijd niet in. Voor veel mensen is dit echt een gemis. Begrijpelijk, maar wist je dat je het thuis ook heel gezellig kunt maken? Nodig al je vrienden uit en organiseer een heuse spelletjes avond. De volgende spelletjes moet je écht in de kast hebben!

Risk

Lekker dobbelen! Dit is een klassieker die waarschijnlijk iedereen wel in de kast heeft liggen. Risk blijft een heerlijk spel om met je vrienden te spellen. Steek jij Australië in je zak? Of ga je liever voor Noord-Amerika? Let the game begin…

30 seconds

Dit is misschien wel een van de populairste spellen. En dat is niet voor niets. De gemoederen kunnen behoorlijk hoog oplopen tijdens dit spel. Iedereen schreeuwt door elkaar en je weet niet of je zonder kleerscheuren wel thuiskomt. Kan jij wel wat speltips gebruiken? Lees hier de speltips!

Wie ben ik?

Iedereen kent het spelletje Wie ben ik natuurlijk, maar deze versie is veel leuker dan het bordspel dat je maar met z’n tweeën kan spelen. Iedereen schrijft een persoon of voorwerp op een papiertje en plakt dat op het voorhoofd van zijn buur. Om beurten stel je een vraag waar alleen ‘ja’ of ‘nee’ op geantwoord mag worden. Wie als eerste goed kan raden wie of wat hij is, heeft gewonnen!

Jungle Speed

Dit is zonder meer het meest gevaarlijke spel in het rijtje. Zorg ervoor dat alle breekbare spullen van tafel zijn, en dat iedereen zijn nagels heeft geknipt en zijn ringen heeft afgedaan. Het spel lijkt een beetje op Halli Galli (dat spel met het belletje en fruitkaarten), maar het stressniveau in de kamer zal nóg hoger zijn. In het midden van de tafel staat een totem en daaromheen leggen jullie om beurt een kaartje neer, kaarten die allemaal extreem veel op elkaar lijken. Liggen er twee dezelfde op tafel? Grijp de totem! Gegarandeerd een hele leuke avond!

Ticket to Ride Europe

Nu veel vakanties naar het buitenland niet doorgaan door het coronavirus, is dit spel extra leuk om te spelen met je vrienden. Tijdens dit spel probeer je verbindingen te leggen binnen Europa. Je probeert zo veel mogelijk trajecten tussen steden te claimen. Luk dit niet? Dan ben je de verliezer.

Cluedo

Ben jij een echte detective? Dan is dit spel iets voor jou! Dit spel is echt weer zo’n klassieker. Wie van de 6 verdachten heeft de moord gepleegd, met welk wapen én in welke kamer? De speler die als eerste het juiste antwoord geeft op deze 3 vragen, is de beste detective en wint het spel.

Stef Stuntpiloot

Dit is een spel dat je zowel met je schoonfamilie kunt spelen als op een vrijdagavond met een groep vrienden. Het is de bedoeling om de kippen van de tegenstanders zo snel mogelijk van het dak van de schuur te spelen. Dit is te doen door Stef op de kip van de tegenstander te laten landen. Elke landing op een kip betekent namelijk dat deze kip afvalt. Degene die zijn kippen het langst houdt wint. Dit spel wordt vaak gespeeld als een drankspel. Als alle drie jouw kippen namelijk geraakt zijn, moet je een shot nemen. Dan wordt het snel gezellig…