5 veel belovende cryptomunten in 2021

Cryptocurrency: je kunt er nauwelijks meer omheen. Maar welke cryptocurrency zullen het op korte termijn heel goed doen? Of welke zijn juist een goede investering in de toekomst? In dit artikel kijken we niet alleen naar de Bitcoin, maar ook naar andere altcoins. Zo weet jij precies wat je in 2021 kunt verwachten.

Ethereum

Ethereum is op dit moment de op-een-na grootste munt in de cryptocurrency industrie. De verwachting is dan ook dat deze munt in 2021 mooie tijden zal beleven. De ETH koers gaat dan ook bijzonder goed. Ether heeft inmiddels meer dan 497.000.000 transacties verwerkt en ja, dat is een enorm aantal. Het volume van Ethereum is in slechts zeven maanden met $100 miljoen toegenomen. De laatste tijd groeit het netwerk exponentieel. Op 4 januari 2018 verwerkte het netwerk 1.349.890 transacties op één dag.

Ripple (XRP)

Ripple is een aantal keer negatief in het nieuws geweest. Zo was er zelfs een rechtszaak tegen Ripple aangespannen. Dit had natuurlijk een negatief effect op de prijs van deze crypto. Gelukkig gaat het nu weer goed met de XRP koers. De cryptomunt steeg afgelopen periode opnieuw fors. Ripple is snel en goedkoop. Het Ripple netwerk kan 1.500 transacties per seconde verwerken en behoort tot de snelste cryptovaluta’s.

Chainlink (LINK)

Chainlink was de best presterende cryptocurrency munt van 2019 en deed het ook in het 2020 erg goed. Op 1 januari 2019 was de munt 0,25 euro waard. Een jaar later, op 1 januari 2020, moest er 1,53 euro betaald worden per Chainlink munt. Een behoorlijke stijging! De technologie van Chainlink kenmerkt zich door een digitale brug te bouwen tussen de blockchain en externe databases. We zijn heel benieuwd hoe de crypto zich in 2021 gaat ontwikkelen!

Stellar (XLM)

In 2020 deed de Stellar (XLM) cryptocurrency het erg goed. Diverse crypto investeerders verwachten dat de munt nog voor Q3 2021 door de 1 dollar grens heen gaat. Net zoals XRP is Stellar gemaakt als betaalmiddel. Sommige investeerders beschouwen Stellar als de verbeterde versie van XRP omdat het sneller, goedkoper en veiliger is.

Bitcoin

Dit is misschien wel de munt der munten. De Bitcoin is de oudste munt van de crypto wereld. In 2021 wordt Bitcoin (BTC) 12 jaar oud. Inmiddels heeft iedereen wel eens van Bitcoin gehoord. In 2013 heeft de grootste transactie met Bitcoins plaatsgevonden. Deze transactie, waar toentertijd 194.993 Bitcoins werden verhandeld, had in die tijd een waarde van ongeveer 147 miljoen dollar.Wist je dat de meeste overheden niets van virtuele valuta willen weten. Maar dat de Nederlandse overheid, net als de Amerikaanse overheidsinstanties, gigantisch veel cryptocurrency in haar bezit heeft. Inmiddels kun je je Bitcoins ook uitgegeven als je een Tesla gaat aanschaffen. Amerikaanse consumenten kunnen Tesla’s kopen met bitcoins.